Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λαοθάλασσα στον εσπερινό για την αγιοκατάταξη του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Πάτρα: Λαοθάλασσα στον εσπερινό για την ...

Τον εσπερινό τέλεσαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση και πολύς ο κόσμος που έσπευσε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής στο χώρο των κατασκηνώσεων της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών στα κάτω Συχαινά, όπου και τελέστηκε με ευλάβεια, εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ο Εσπερινός για την αγιοκατάταξη του Οσίου Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο πρώτος Εσπερινός που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Συχαινών Πατρών μετά την χαρμόσυνη είδηση της απόφασης Αγιοκατάταξης του Γέροντα Γερβασίου Παρασκευόπουλου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που πραγματικά κατέβαλλε μεγάλη και εντατική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για τον σκοπό αυτό της αγιοκατάταξης του π. Γερβασίου, ενός ιερωμένου που ακόμα και όταν ήταν εν ζωή, οι περισσότεροι τον θεωρούσαν Άγιο.

Μαζί με τον κ.κ. Χρυσόστομο συγχοροστάτησαν ο σεβασμότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος που ήρθε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Πάτρας, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο κ.κ. Ιουστίνος ήταν και το πρωί της Πέμπτης 16/11 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην Θεία λειτουργία όπου τελέστηκε και μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 15 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου. Ο κ.κ. Ιουστίνος κήρυξε και το Θείο λόγο.

Να θυμίσουμε τέλος πως ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προ 9 ετών, στην επέτειο των 50 ετών από την κοίμηση του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου, στις 30 Ιουνίου 2014, είχε προβεί παρουσία πολλών ιερέων και πλήθος πιστών στην ανακομιδή των λειψάνων του π. Γερβασίου.

Στον τάφο του Αγίου πλέον Γερβασίου στα Κάτω Συχαινά τοποθετήθηκαν και λουλούδια.

Εντύπωση έκανε η λαοθάλασσα καθώς πολύς κόσμος μαθαίνοντας το χαρμόσυνο νέο από το πρωί που ήχησαν οι καμπάνες των εκκλησιών, έσπευσε να προσκυνήσει τη χάρη και την εικόνα του νέου Αγίου της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών που έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις