Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν: Έρχεται το νέο μας αεροπλανοφόρο και το τέλος του Νετανιάχου

Ερντογάν: Έρχεται το νέο μας αεροπλανοφό...

Κλιμακώνει σφόδρα τη ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στο Ισραήλ

Κλιμακώνει σφόδρα τη ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στο Ισραήλ, αποκαλώντας το σήμερα για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η κρίση «κράτος-τρομοκράτη», ενώ προέβλεψε ότι έρχεται το τέλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου κι ας κρατά ατομικές βόμβες στα χέρια του, νομίζοντας ότι απειλεί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι επιβεβλημένη η μεγάλη ανάπτυξη της αμυντικής του βιομηχανίας μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, προαναγγέλλοντας καινούρια αεροπλανοφόρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του με ευχές για την 40η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

«Χρόνια πολλά από καρδιάς στους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία γιορτάζει σήμερα, στις 15 Νοεμβρίου, την 40ή επέτειο από τη σύστασή της, την Ημέρα της Δημοκρατίας. Αποτίω φόρο τιμής στους ήρωες που με τον επικό τους αγώνα έβαλαν τέλος στην κατοχή, τη δουλεία και την τυραννία και στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον κυπριακό λαό. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων», υποσχέθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η παρέλαση του ναυτικού μας στο Βόσπορο έστειλε σημαντικά μηνύματα»
Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην επέτειο της ανακήρυξης του τουρκικού κράτους στις 29 Οκτωβρίου, εξυμνώντας την ανάπτυξη της πολεμικής μηχανής της χώρας επί διακυβέρνησής του και προανήγγειλε νέα αεροπλανοφόρα.

«Η παρέλαση του πολεμικού μας ναυτικού με 100 πλοία στο Βόσπορο περιέχει πολύ σημαντικά μηνύματα και σύμβολα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις δυνατότητες του στρατού μας, ιδιαίτερα του πολεμικού μας ναυτικού, το οποίο εμπνέει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας».

Έρχεται ο «μεγάλος αδελφός» του Αναντολού
«Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε προσεκτικά πώς το TCG Anadolu, το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, έχει προσθέσει δύναμη στην ισχύ του ναυτικού μας. Φυσικά, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια μας για να κατασκευάσουμε ένα αεροπλανοφόρο νέας γενιάς που θα είναι ο μεγάλος αδελφός του TCG Anadolu», προανήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρώτα ο Αλλάχ, θα δούμε το Κάαν να απογειώνεται πριν από το τέλος του 2023. Το Bayraktar TB3, το οποίο αποτελεί μια καινοτομία στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων, υποβάλλεται με επιτυχία σε διάφορες δοκιμές. Το ελικόπτερό μας Gοk Bey ολοκλήρωσε τη δοκιμή του σε ύψος 20.000 ποδών χωρίς κανένα πρόβλημα. Το drone Aksungur ολοκλήρωσε με επιτυχία την πτήση του σε ύψος 30.000 ποδών με τον εγχώριο κινητήρα. Βελτιωνόμαστε συνεχώς σε κάθε τομέα, από τα μη επανδρωμένα συστήματα μέχρι την αεράμυνα, από τα τεθωρακισμένα οχήματα εδάφους μέχρι τον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Τα τελευταία 21 χρόνια, όπως ακριβώς μειώσαμε την εξάρτηση της χώρας μας από το εξωτερικό σε αυτόν τον τομέα από το 80% στο 20%, έτσι και σήμερα θα επιτύχουμε σίγουρα το στόχο μας για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας μάς υπενθύμισαν και πάλι πόσο ζωτικής σημασίας και επείγον ζήτημα είναι αυτό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Νετανιάχου έρχεται το τέλος σου!»
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με ακόμη πιο σκληρά λόγια σήμερα για τον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, παρά την αρχική προσεκτική του στάση.

«Απευθύνομαι στον Νετανιάχου από εδώ... Έχετε ατομική βόμβα ή όχι; Πείτε το, αν τολμάτε. Νετανιάχου, έρχεται το τέλος σου. Έχε όσες ατομικές βόμβες θέλεις, είσαι τελειωμένος».

Το Ισραήλ είναι κράτος-τρομοκράτης

«Το Ισραήλ εφαρμόζει μια στρατηγική ολικής καταστροφής μιας πόλης με τους κατοίκους της. Λέω με καθαρή και ανοιχτή καρδιά ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης».

Αν το Ισραήλ συνεχίσει τις σφαγές του με αυτόν τον τρόπο, θα καταγραφεί παντού ως ένα κράτος-τρομοκράτης, που καταδικάζεται σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, επιστρέφοντας στη γνωστή ρητορική του για το Ισραήλ.

Η Δύση τα βλέπει ανάποδα
Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στις χώρες της Δύσης τους ‘συνέστησε’ να μην αλλάζουν στάση άλλη το πρωί κι άλλη το βράδυ, αλλά να είναι σταθερές, όπως η Τουρκία.

"Δυστυχώς, η Δύση, ιδίως η Αμερική, εξακολουθεί να τα βλέπει ανάποδα. Ο Νετανιάχου είναι τελειωμένος. Το όλο θέμα είναι η στάση εκείνων που θα σταθούν στο πλευρό των δικαίων. Μην είστε διαφορετικοί το βράδυ και διαφορετικοί το πρωί. Να είστε σαν την Τουρκία".

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «ο στόχος του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ δεν είναι ούτε η Γάζα ούτε η Παλαιστίνη. Ο στόχος του Ισραήλ και της Δύσης πίσω από αυτό είναι το Arz-? Mev'ud λόγω των διεστραμμένων πεποιθήσεων τους. Για το λόγο αυτό, βλέπουν όλους τους μουσουλμάνους και όλους όσοι δεν είναι σαν αυτούς ως Αμαλέκ και θέλουν να τους καταστρέψουν.

Σκεφτείτε... Εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από βόμβες και κανένας από αυτούς που μιλούν συνεχώς για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν λέει λέξη».

Είμαστε αντιμέτωποι με μία γενοκτονία
Ο Τούρκος πρόεδρος ονόμασε «γενοκτονία» αυτό που διαπράττεται στη Γάζα και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα φροντίσει να οδηγηθούν όλοι οι υπεύθυνοι μπροστά στη διεθνή δικαιοσύνη.

«Όλες οι λέξεις, συμπεριλαμβανομένου του ‘πολέμου’, δεν φτάνουν για να περιγράψουν αυτό που παρακολουθούμε στη Γάζα εδώ και 40 ημέρες, τις πιο βάναυσες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Διότι ο πόλεμος έχει και μια ηθική, έναν κώδικα συμπεριφοράς, έναν νόμο και ένα όριο.

Όσοι χάνουν τα πάντα στο όνομα της ηθικής, της συνείδησης και της τιμής δεν μπορούν παρά να είναι νεκροί, όχι άνθρωποι. Κανείς που αποκαλεί τον εαυτό του άνθρωπο δεν μπορεί να εγκρίνει αυτές τις σφαγές στη Γάζα.

Είμαστε αντιμέτωποι με μία γενοκτονία», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι πόλεμος Σταυροφορίας-Ημισελήνου
 «Τώρα έχουν σφαγιαστεί σχεδόν 13.000 άνθρωποι. Πού είναι οι ηγέτες και οι πρωθυπουργοί του κόσμου; Ελάτε, ας σας δούμε να διαδηλώνετε γι' αυτό. Δεν έχετε συνείδηση, δεν έχετε κανένα έλεος;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο αυτόν «πόλεμο Σταυροφόρων-πολεμιστών της Ημισελήνου».

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που γεμίζουν τις πλατείες σε όλες τις γωνιές του κόσμου, από το Λονδίνο μέχρι τη Μαδρίτη, από την Τζακάρτα μέχρι το Ισλαμαμπάντ, δείχνουν ότι το Ισραήλ έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της ανθρωπότητας».

Η Χαμάς είναι μουτζαχεντίν και ας προσβάλλονται
 «Αναφέρονται στη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά «η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε στις εκλογές και κέρδισε. Ενώ λοιπόν κέρδισε τις εκλογές, της κλέψατε τα δικαιώματά της. Ποιος της τα πήρε; Και πάλι, το Ισραήλ και η Αμερική τα πήραν μαζί. Υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για πολιτικό κόμμα. Θεού θέλοντος, η νίκη θα είναι για τους κατοίκους της Γάζας και τους Παλαιστίνιους. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό. Δεν θα διστάσουμε ποτέ να πούμε την αλήθεια ότι τα μέλη της Χαμάς είναι αγωνιστές που αντιστέκονται και προσπαθούν να προστατεύσουν την πατρίδα τους και τις ζωές τους, μήπως και κάποιος προσβληθεί».

Θα απομονώσουμε το Ισραήλ
Ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε επίσης ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία για τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ.

"Θα τηλεφωνήσουμε στους ηγέτες των χωρών που ψήφισαν "απών" στο ψήφισμα για τη Γάζα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με 121 "ναι" ψήφους.

Ενώ παρέχουμε κάθε είδους ορατή και αόρατη ανθρωπιστική στήριξη στην Παλαιστίνη, θα συνεχίσουμε να απομονώνουμε το Ισραήλ στη διεθνή σκηνή.

Θα λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ισραήλ που σφαγίασαν βάναυσα τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας θα δικαστούν σε διεθνή δικαστήρια".

Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας μας
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι θέμα επιβίωσης της ίδιας της Τουρκίας ο πόλεμος που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή.

«Το ζήτημα είναι η επιβίωση της χώρας μας και του έθνους μας πέρα από την Παλαιστίνη, τη Γάζα, την Ιερουσαλήμ και την Αραβία», είπε.

«Για χρόνια, η Αρμενία κυνηγούσε όνειρα εποφθαλμιώντας εδάφη της χώρας μας. Πήρε το μάθημά της με τον πόλεμο και μαζεύτηκε στον τόπο της. Όπως και για αμέτρητους άλλους παρόμοιους ονειροπόλους, που ματαιοπονούν. Θα ματαιώνουμε πάντα τις φιλοδοξίες εκείνων που προκαλούν τους γείτονές μας εναντίον μας, εκείνων που εξαπολύουν το ΡΚΚ επάνω μας, εκείνων που εισάγουν κρυφά τη FETO σε εμάς», δήλωσε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος.

Βολές προς αντιπολίτευση
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε υποτιμητικά στον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ, ενώ ειρωνεύτηκε ακόμη και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

 "Δεν είναι σαφές αν ο πρόεδρος του CHP είναι πραγματικά πρόεδρος ή διαχειριστής. Το επόμενο βήμα των αφεντικών του που τον έβαλαν εκεί είναι επίσης άγνωστο.

 Το ποιος μαχαίρωσε ποιον στον συνασπισμό του CHP και του 7 δεν είναι δικό μας θέμα. Το σημαντικό είναι να εμποδίσουμε αυτά τα ανίκανα άτομα να μαχαιρώσουν το έθνος με μαχαίρια".

 Για τον προηγούμενο αντίπαλό του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε σκωπτικά.

 «Νομίζω ότι έχει ανοίξει ένα γραφείο τώρα, ελπίζω να μην έχει ξεχάσει να βάλει κι εκεί μια  κουζίνα».

Τι είπε ο Ερντογάν για το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας
 Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την έξοδό του από το Κοινοβούλιο μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος AKΡ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην επιτροπή (Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής). Παρακολουθούμε επίσης τι κάνει η Σουηδία», συνδέοντας την επικύρωση για άλλη μια φορά από τη στάση πρώτα της σκανδιναβικής χώρας.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις