Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Υποκριτές: Κι εμείς για τον γιατρό…Τι είδαμε και τι νιώσαμε

Υποκριτές: Κι εμείς για τον γιατρό…Τι εί...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πρεμιέρα έκανε η νέα θεατρική παραγωγή της ομάδας των Υποκριτών στις 10 Νοεμβρίου

Να γελάς και να κλαις. Η αυλαία ανοίγει και η αλήθεια αποκαλύπτεται σε μια παράσταση που σου δημιουργεί τόσο έντονα και αντικρουόμενα συναισθήματα, οδηγώντας σε στην κάθαρση.

Ίσως χρειαστεί και λίγη ώρα μετά για να τα επεξεργαστείς. Γιατί ανοίγει με έναν τρόπο και μια δική σου κουρτίνα. Κι έτσι δεν είσαι ένας απλός θεατής, που κάτι είδε, ψιλοχειροκρότησε κι έφυγε.

Ο λόγος για τη νέα θεατρική παραγωγή των Υποκριτών «Κι εσείς για τον γιατρό;» σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά. Η πρεμιέρα του θεατρικού έργου του Θανάση Λιούνη δόθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο θέατρο «Αγορά».

Τα φώτα στην πλατεία σβήνουν μετά το τρίτο κουδούνι και οι προβολείς φωτίζουν τη σκηνή.

Ο χώρος του ιατρείου φωτίζεται και η Ματίνα Λαδικού ως Μερόπη και γραμματέας του γιατρού ανοίγει την πόρτα του γέλιου μαζί με τον παρτενέρ της  Βασίλη (Φώτης Παναγόπουλος). Είναι ο άνδρας ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει το σπίτι που νοικιάζει. Καθυστερεί τα ενοίκια και η σπιτονοικοκυρά θέλει να τον διώξει. Για να γλιτώσει την καταστροφή χρειάζεται μια υπογραφή από τον άφαντο γιατρό.

 

Αναζητώντας λύσεις για να μπορέσει να επικυρώσει την πρόσληψή του στο ψυχιατρείο θα δει πολλούς και…πολλά.

"Βασιλικούς" και μη. Αλλά μια Ελισσάβετ την οποία ενσαρκώνει χωρίς να φοβάται να τσαλακωθεί, με αρτιότητα και  «ψυχή»  η Θέμιδα Ιωάννου, τη συναντά. Και όχι μόνο αυτή. Αφού η κα Ελισσάβετ μεταμορφώνεται και σε Κλυταιμνήστρα και στήνει μια δική της παράσταση, εναλλάσσοντας πρόσωπα και συναισθήματα, καθότι ρόλος απαιτητικός (και σε λόγια) και με μεγάλο εύρος.

Η κα Θεώνη από την άλλη (Διονυσία Καβαλλιεράτου) είναι μια δασκάλα που έχει φτάσει στα όριά της και έχει τους δικούς της λόγους που η ψυχή της πονά  και το νευρικό της σύστημα έχει «κρασάρει». Μας πείθει πολύ η ερμηνεία της για το πρόβλημά της και δεν μπορούμε να μη γελάσουμε αβίαστα όταν περιγράφει τις περιπέτειες με τους μαθητές της.

Όπως και ο κος Μιχάλης (Αλέξανδρος Μπίστας) που θέλει να…παντρευτεί την…αγελάδα του. Με την ιδιαίτερη προφορά του και την πειστικότητα και το background που απαιτεί και ο δικός του ρόλος.

Όμως το θέατρο έχει και την ανατροπή και η Μερόπη με την κάτι παραπάνω από συγκινητική, φυσική ερμηνεία της Ματίνας Λαδικού θα μας ανοίξει μια δεύτερη πόρτα,  εξίσου δυνατή με την πρώτη. Είναι η στιγμή που ο κάθε ένας από τους ήρωες λέει την αλήθεια του. Τη βαθιά και την πονετική. «Δεν είμαι τρελή- τρελός».  Έτσι ξεκινούν όλοι και η κατάθεση από την ψυχή τους απογειώνει το έργο και οι ηθοποιοί με τις ενσαρκώσεις τους, την παράσταση.

Τη δική του πινελιά δίνει ο Θάνος Τσέρης ως νοσοκόμος, ενώ το τραγούδι της παράστασης έχει γράψει και ερμηνεύει επί σκηνής ο Γιώργος Παράμερος.

Και όπως εύσταχα αναφέρει στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης Μίλτος Παπλάς, το έργο "είναι ενα μικρό ξύπνημα. Ένα απαλό χτύπημα στην πλάτη, που μας θυμίζει να σταματήσουμε να κοιτάμε μπροστά μας και να αρχίσουμε να βλέπουμε γύρω μας".

 

info

Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 στο θέατρο «Αγορά»

ΠΑΙΖΟΥΝ
Ματίνα Λαδικού
Φώτης Παναγόπουλος
Θέμιδα Ιωάννου
Αλέξανδρος Μπίστας
Διονυσία Καβαλιεράτου
Θάνος Τσέρης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Αναστασόπουλος, Βάσω Καλοκαιρινού
Κουστούμια: Μίλτος Παπλάς
Σκηνικά: Φώτης Παναγόπουλος,Βασίλης Ρουτζομάνης
Μουσική επιμέλεια: Μίλτος Παπλάς
Τραγούδι παράστασης: Γιώργος Παράμερος
Εισιτήρια: Βάσω Καλοκαιρινού, Δημήτρης Γεωργόπουλος
Βίντεο - φωτό: Ελισαβετ Παναγιώτης Ανθόπουλος
Αφίσα - πρόγραμμα: Βάσω Καλοκαιρινού
Σχεδιασμός φώτων: Στράτος Λυμπερτός
Χειρισμός κονσόλας φώτα / ήχου: Νίκος Τσαμαντάνης
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Πάτρας Υποκριτές

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ 6906 558899
Online www.ypokrites.gr

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Ανέργων φοιτητών 8 ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture