Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: H Aντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη στην ημερίδα για τη δωρεά οργάνων

Πάτρα: H Aντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοια...

Τι ανέφερε

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας,  ο Όμιλος Inner Wheel Πατρών διοργάνωσε Ημερίδα, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» (Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών). Το θέμα της Ημερίδας ήταν:  «Η αξία και η σημασία της δωρεάς οργάνων».

Στην εκδήλωση τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, η οποία στο χαιρετισμό της, αφού μετέφερε στους παρευρισκόμενους τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, σημείωσε:

«Δεν μπορώ να μη ξεκινήσω εκφράζοντας τη χαρά και την τιμή να έχουμε στην πόλη μας, μαζί μας, για δεύτερη φορά μέσα στη φετινή χρονιά, τον παγκοσμίου φήμης, πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις Έλληνα καθηγητή Ανδρέα Τζάκη. Η πρώτη ήταν στις 27 και 28 Ιανουαρίου, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και στην ίδια αίθουσα που είμαστε σήμερα μας μίλησε για τη μεταμόσχευση μήτρας. Να ευχαριστήσουμε, λοιπόν, τον καθηγητή, ακαδημαϊκό Ανδρέα Τζάκη και τους δικούς μας σπουδαίους καθηγητές Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη Αιματολογίας, και Νικόλαο Καρύδη Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων με την βεβαιότητα ότι θα ακούσουμε πολλά και σημαντικά και θα λυθούν απορίες μας σε σχέση με θέμα δηλαδή την αξία και την σημασία της δωρεάς Οργάνων.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ζητούμενο καθώς η καταγεγραμμένη πολύ μεγάλη υστέρηση όσον αφορά στη δωρεά Οργάνων στη χώρα μας ουδόλως έχει να κάνει με αδιαφορία, έλλειψη αλτρουισμού ή αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Απεναντίας την αιτία πρέπει να αναζητήσουμε στην έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης, στην παραπληροφόρηση, στους φόβους, στις προκαταλήψεις. Στοιχεία που θα επιχειρήσει να άρει η σημερινή ημερίδα. Η Ζωή κόντρα στον θάνατο λοιπόν και γι’ αυτό απαιτείται από την μία πλευρά το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της δύναμης ψυχής των συγγενών όσων έγιναν δωρητές Οργάνων και από τη άλλη η ετοιμότητα του δημοσίου συστήματος υγείας και η επάρκεια των επιστημόνων, γιατρών χειρουργών - ειδικών στις μεταμοσχεύσεις, εντατικολόγων, νοσηλευτών. 

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ για την σημερινή ημερίδα το νεφρολόγο γιατρό κ. Παναγιώτη Τρίγκα καθώς και στον όμιλο Inner Whell για την διοργάνωση». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις