Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

To προφιτερόλ και το θρυλικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο στον Άλιμο

To προφιτερόλ και το θρυλικό πολίτικο ζα...

Δείτε το βίντεο

Οι «Γειτονιές στο πιάτο» επιστρέφουν στον ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο σε νέες γαστρονομικές περιηγήσεις. Ένα Κυριακάτικο ταξίδι στις άγνωστες γωνιές της πόλης μας που αξίζει να γνωρίσουμε. Μίας πόλης γεμάτης από γαστρονομικά σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

Αυτή η γειτονιά τα έχει όλα - μία δική της ενέργεια και μία ξεχωριστή ταυτότητα ενώ τα στενά της επιφυλάσσουν νόστιμες εκπλήξεις.

Ο Άλιμος είναι ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας που απλώνεται ανάμεσα στην οροσειρά του Υμηττού και τη θάλασσα του Σαρωνικού και οι Γειτονιές στο πιάτο στον ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, τον επισκέπτονται.

 

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 16.40, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και οι Γειτονιές στο Πιάτο, περιηγούνται στα νότια για χοτ ντογκ, κουραμπιέδες με φιστίκια Αιγίνης, πίτσα σαν άλλοτε αλλά διαφορετική και ντελικατέσεν μπακάλικα. 

Πρώτη στάση ο «Μπακάλης», που άνοιξε πριν επτά χρόνια από τον Γιώργο, ο οποίος ήθελε να κάνει ένα μαγαζί με τοπικά ελληνικά προϊόντα. Αργότερα είχε την ιδέα να προσθέσει μερικά τραπεζάκια, για να μπορούν οι πελάτες να δοκιμάζουν τις διάφορες νοστιμιές και έτσι γεννήθηκε ο Μπακάλης. 

Στην ακριβώς απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκεται το «Palet», ένα θρυλικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο της περιοχής που έγινε γνωστό για το διάσημο προφιτερόλ του. Το άνοιξε ο Κωνσταντινουπολίτης Βασίλης Κορδελίδης τη δεκαετία του ‘70 και σήμερα το τρέχει η Μαρία, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας.

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γίνεται «ταξιδιώτης» στην Αθήνα και μας συστήνει από την αρχή Γειτονιές, ανθρώπους και γεύσεις. Σημεία όπου η παράδοση μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των δεκαετιών αλλά και νέοι προορισμοί που συνδυάζουν το κλασικό με το σύγχρονο σε ένα απρόσμενα επιτυχημένο εγχείρημα. Άνθρωποι που μένουν πιστοί σε όσα διδάχτηκαν από τους προγόνους τους και εξελίσαονται συνεχίζοντας την πορεία τους και νεωτεριστές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Σε κάθε επεισόδιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί δύο απολαυστικές συνταγές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life