Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει του δεύτερου γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει του δεύτερου γύρου τω...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι αρνείται τους εκβιασμούς του "δεύτερου γύρου" που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωση της, χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στα αριστερά, αντικαπιταλιστικά, αντιδιαχειριστικά ψηφοδέλτια που πήραν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Οι δεκάδες χιλιάδες ψήφοι που κέρδισαν, η πανελλαδική έκφραση της τάξης του 2% στις περιφέρειες, τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε δεκάδες δήμους και πρώτα απ’ όλα στον Δήμο της Αθήνας, δείχνουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό, αριστερό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που μπορεί το επόμενο διάστημα να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες και να αποτελέσει την βάση για την ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς.

Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι αρνείται τους εκβιασμούς του "δεύτερου γύρου" που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος, δεν πρόκειται να πάρει κατά κανένα τρόπο μέρος στο παιγνίδι της μοιρασιάς θέσεων, οικονομικών συμφερόντων  και πολιτικών εντυπώσεων ανάμεσα στα κόμματα της αστικής πολιτικής, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανέκδοτο ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασελάκη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια, που συναινούν σε όλες τις βασικές θέσεις του συστήματος, που έβαλαν τόσα χρόνια πλάτη στην ΝΔ, που ήθελαν ακόμα και να συγκυβερνήσουν μαζί της ή με τμήματά της, που έτρεξαν ανήμερα των εκλογών να ευλογήσουν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, να καλούν σε στήριξη του «δημοκρατικούς πολίτες»! Μαύρο στους συνδυασμούς αυτούς, λευκό-άκυρο-αποχή.

Δεν αποτελούν απάντηση στις ανάγκες ενός κινήματος ανατροπής οι αντιλήψεις περί της φιλολαϊκής διαχείρισης της «τοπικής διοίκησης», μέσα στο υπάρχον καπιταλιστικό πλαίσιο, όπως προβάλλεται από την ΛΑ.ΣΥ.

Η ΚΣΕ της ΑΝΑΡΣΥΑ θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες για μια συνολικότερη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα του μετώπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις