Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η πανέμορφη λίμνη στην Αχαΐα, που επιβάλλεται να δεις έστω μία φορά στη ζωή σου

 Η πανέμορφη λίμνη στην Αχαΐα, που επιβά...

Δείτε βίντεο

Γύρισε στη φύση λέει ο στίχος. Κάποιες φορές έχουμε τη δυνατότητα η απόδρασή μας να διαρκέσει πάνω από μία ημέρα, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που η πολυτέλεια αυτή δεν υπάρχει, μία μονοήμερη εκδρομή μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Ειδικά αν ο καιρός αποδειχθεί σύμμαχος μας. Τώρα, λοιπόν, που ακόμα ο ήλιος θυμίζει καλοκαίρι, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την -σαν ψεύτικη- Λίμνη Τσιβλού του Νομού Αχαΐας η οποία απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. 

Πρόκειται για μία από τις ιδανικότερες επιλογές για μια μονοήμερη εκδρομή εκτός πόλης, χαρίζοντάς μας την ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα απίστευτο περιβάλλον μέσα στη φύση και συνάμα την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο χωριό των Άλπεων. Παρόλο που το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, για τους τολμηρούς υπάρχει και η επιλογή του sup μέσα στη λίμνη.

Η συγκεκριμένη απόδραση, πάντως, μπορεί να συνδυαστεί και με φαγητό στην παραθαλάσσια Ακράτα, που είναι πολύ κοντά, ή ακόμα και σε κάποιο από τα αρκετά ορεινά χωριά που υπάρχουν στην περιοχή. 

Οπότε… όλα σε ένα!  

Πώς δημιουργήθηκε η λίμνη  
Παρόλο που η Λίμνη Τσιβλού μοιάζει με τεχνητή, στην πραγματικότητα είναι εντελώς φυσική με το -κυριολεκτικά- κατάφυτο τοπίο που την «αγκαλιάζει» να κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε κάποιο προορισμό του εξωτερικού.  

Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού και δημιουργήθηκε μόλις πριν 110 χρόνια, το 1913, μετά από μία καταστροφική κατολίσθηση. Πήρε το όνομά της από το χωριό Τσιβλού. Όπως είναι λογικό, συγκαταλέγεται στις νεότερες ορεινές λίμνες στην Ευρώπη, ενώ όπως λέγεται κάτω από αυτή έχει χαθεί και παραμένει θαμμένο ένα ολόκληρο χωριό!

Η συγκεκριμένη περιοχή ενδείκνυται και για πεζοπορία, καθώς από τη μία πρωταγωνιστεί ένα καταπράσινο δάσος και από την άλλη, τα γαλανά νερά της λίμνης. Επίσης, είναι ιδανικό μέρος για να κάνετε ποδήλατο, ενώ για τους πιο τολμηρούς, όπως αναφέραμε, μπορεί να επιλεχθεί και το κολύμπι.  

Μία πολύ καλή ιδέα αν υπάρχει έξτρα χρόνος, θα ήταν να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην περιοχή με μια εκδρομή στη Ζαρούχλα για να δείτε αυτό υπέροχο χωριό, ή ακόμα και να πάρετε τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο και να πάτε στα Καλάβρυτα. 

Πώς να φτάσετε στη Λίμνη Τσιβλού 


Εάν ξεκινήσετε από την Αθήνα, θα χρειαστεί να οδηγήσετε μέχρι την Ακράτα από την Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών και από εκεί να ανέβετε τα ορεινά χωριά, για τα οποία όμως ο δρόμος δεν είναι τόσο καλός καθώς υπάρχουν αρκετές στροφές. Σίγουρα, πάντως, οι εικόνες που θα αντικρίσετε μέσα στη φύση θα σας ανταμείψουν.  

Εναλλακτικά, μπορείτε να οδηγήσετε στον επαρχιακό δρόμο Ακράτας - Ζαρούχλα, με το χωριό Περιστέρα να είναι αυτό που θα συναντήσετε πριν φτάσετε στη λίμνη.  

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life