Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διαμάντω Βασιλακοπούλου: Η Αιγιάλεια αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που μέσα από την πολιτιστική της δράση μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο

Διαμάντω Βασιλακοπούλου: Η Αιγιάλεια απο...

Τι λέει η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αιγιαλείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ στο thebest.gr λίγο πριν τις εκλογές

Μία εφ' όλης συνέντευξη παραχώρησε στο thebest.gr η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αιγιαλείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Διαμάντω Βασιλακοπούλου λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. 

Μιλώντας για τα επιτεύγματα του Δήμου Αιγιαλείας κατά τη θητεία της τονίζει ότι «είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους ότι σε μία πολιτισμένη κοινωνία δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος αλλά να στοχεύουμε και στην πρόληψη αυτού». 

«Στόχοι μας είναι να συνεχιστεί το έργο που έχουμε ήδη αρχίσει, να βελτιωθεί και να ενισχυθεί προς όφελος των πολιτών κάθε ηλικίας αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες και προγράμματα όταν μας δίνεται η ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατό πόρο» λέει η κα Βασιλακοπούλου ενώ τονίζει ότι «η Αιγιάλεια αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που μέσα από την πολιτιστική της δράση μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο». 

 

Υποχρέωση όλων μας να λαμβάνουμε εκείνα τα μέτρα που θα ανακουφίζουν και θα ενισχύουν τον πολίτη που χρήζει βοηθείας

κ.Βασιλακοπούλου, ως Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής , θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ποια είναι τα επιτεύγματα του Δήμου Αιγιαλείας κατά τη θητεία σας σε σχέση με τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής , τη μάχη κατά της φτώχειας και την ενίσχυση γενικότερα των πολιτών;

Διανύοντας περίοδο οικονομικής, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης ειναι απαραίτητο οι υπηρεσίες να στηρίζουν την κοινότητα, να συνεργάζονται με άλλους φορείς και να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη αφουγκραζόμενες τις ανάγκες του. Επίσης είναι υποχρέωση όλων μας να λαμβάνουμε  εκείνα τα μέτρα που θα ανακουφίζουν και θα ενισχύουν τον πολίτη που χρήζει βοηθείας αλλά ταυτόχρονα οι δράσεις μας θα πρέπει να είναι στοχευμένες και ως προς την πρόληψη, την ενημέρωση και την ενίσχυση όλων των πολιτών .Κατά τα δύο πρώτα έτη της θητείας μας, έχοντας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, λάβαμε όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονταν για την ενίσχυση- εξυπηρέτηση των πολιτών :

  • Ενεργοποίηση τηλεφωνικού  κέντρου  για την αποτελεσματική, άμεση και στοχευμένη εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων , απόρων , κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων πολιτών
  •  ψυχολογική υποστήριξη
  • διανομή κατ΄οίκον έτοιμου φαγητού , τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
  • Διανομή γευμάτων κατ΄οίκον ανήμερα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα σε συνανθρώπους μας (άπορους, μοναχικούς, αμεα, υπερήλικες)  σε συνεργασία με το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
  • Διενέργεια κατ΄οίκον εμβολιασμών σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ
  • Διενέργεια tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
  •  Διενέργεια δωρεάν tests σε συνεργασία με μικροβιολογικό εργαστήρι
  • Προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολικά κτίρια
  • Διαρκείς ενημερώσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας

 Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας συνεχίσαμε, βελτιώσαμε και εντάξαμε νέες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση όπως:

  • Οικονομικές ενισχύσεις για κάλυψη εκτάκτων αναγκών
  • Επανασυνδέσεις ρεύματος – ύδρευσης
  • Διαγραφές χρεών
  • Διανομή τροφίμων
  •  Διανομή καυσόξυλων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας
  •  Διανομή σχολικών ειδών
  •  Διανομή υποδημάτων
  •  Διανομή ιματισμού σε συνεργασία με την Κοινωνική Ιματιοθήκη
  • Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για τον πληθυσμό
  •  Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη
  • Συνεργασία ψυχολόγου του Δήμου με σχολεία
  • Συμβουλευτική σε άτομα τρίτης ηλικίας

Παράλληλα, συνεχίσαμε τη συνεργασία μας με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας «Καλλίπολις» , αναπτύξαμε νέες συνεργασίες με φορείς όπως : Co2gether  με κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευάλωτα νοικοκυριά , με το σωματείο «ΦροντίΖΩ» και εφαρμόσαμε προγράμματα σε συνεργασία με την Περιφέρεια όπως το «Κλικ Ζωής» και το Techmed με τη ΜΕΡΙΜΝΑ.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους ότι σε μία πολιτισμένη κοινωνία δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος αλλά να στοχεύουμε και στην πρόληψη αυτού

Με ποιους τρόπους ενισχύετε στο Δήμο σας  τους συνανθρώπους σας που χρήζουν υποστήριξη σε επίπεδο σίτισης;

Λόγω της οικονομικής κρίσης- αύξηση εξόδων, μείωση εισοδημάτων- ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης σε επίπεδο σίτισης αυξάνεται και θα πρέπει όλοι μας από όποιο πόστο κι αν βρισκόμαστε να μεριμνούμε για την ενίσχυση των νοικοκυριών που χρήζουν βοηθείας.

Κατά την περίοδο της πανδημίας όπως ειπώθηκε διανείμαμε κατ’ οίκον γεύματα σε συμπολίτες μας ενώ όλο το χρόνο ενισχύουμε νοικοκυριά με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και κρέας. Παράλληλα, παρέχουμε πρωινό (σταφιδόψωμο και γάλα) στα σχολεία και έχουμε συνεργασία με την Ιερά Μητροπολη όπου παραπέμπουμε συνανθρώπους μας για σίτιση στο «Στέκι της Αγάπης». Τέλος, συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια για το ΤΕΒΑ και την παροχή τροφίμων ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στους δικαιούχους συμπολίτες μας.

Αληθεύει ότι ο Δήμος Αιγιαλείας έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε επίπεδο προληπτικών εξετάσεων;

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους ότι σε μία πολιτισμένη κοινωνία δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος αλλά να στοχεύουμε και στην πρόληψη αυτού. Πιστεύοντας σε αυτό δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε προληπτικές εξετάσεις κατά τη θητεία μας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποιήσαμε  Rapid Test ως Δήμος αλλά και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Δ.Υ, διανείμαμε Self Tests στα σχολεία . Επίσης, έχουμε  υλοποιήσει  δράση αιμοδοσίας 3 φορες , οδοντικό έλεγχο σε παιδιά σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και σακχάρου/ χοληστερίνης σε όλο το Δήμο. Τελευταία, παραδώσαμε σε Ιατρεία απομακρυσμένων  χωριών  του Δήμου μας ιατρικό υλικό πρώτων βοηθειών.

Πόσο φιλικός στα αμεα είναι ο Δήμος της Αιγιάλειας ;

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες χρήζουν ίσης μεταχείρισης και έχουν ίδια δικαιώματα με όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η χώρα μας γενικότερα δεν είναι πολύ φιλική στα άτομα με αναπηρίες.Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει και για να αλλάξει θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας  γενικότερα και να αντιμετωπιστεί η αναπηρία ως μέρος της ποικιλομορφίας του ανθρώπινου είδους. Είμαι αισιόδοξη ότι οι νεότερες γενιές με την ενσυναίσθηση και τις γνώσεις τους θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα δήμο   φιλικό  για όλους τους ανθρώπους και έναν καλύτερο κόσμο.

Στο Δήμο μας  γίνονται προσπάθειες για την προσβασιμότητα των Α.Με.Α και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν,  όπως:

  •  Έχουν τοποθετηθεί Seatrac  σε παραλίες της Αιγιάλειας για την προσβασιμότητά τους
  • Έχει βελτιωθέι η προσβασιμότητα στα σχολεία και έχουν δημιουργηθεί ειδικές τουαλέτες σε αυτά.
  • Υπάρχει ορισμένος υπάλληλος , όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, που δέχεται τα αιτήματα των αμεα
  • Έχουν δημιουργηθεί θέσεις στάθμευσης με τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές.
  • Επίσης , στο νέο κτήριο που έχει μεταφερθεί η Κοινωνική Υπηρεσία υπάρχει προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία ( Ασανσερ , Τουαλέτες) και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας διευκολύνουν αν χρειαστεί τους συμπολίτες μας προκειμένου να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία τους.

Σαφώς και χρειάζεται να γίνουν ακόμα πιο πολλές βελτιώσεις/τροποποιήσεις και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα αιτήματα των συμπολιτών μας καθώς «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία»

 

Στόχοι μας είναι να συνεχιστεί το έργο που έχουμε ήδη αρχίσει, να βελτιωθεί και να ενισχυθεί προς όφελος των πολιτών κάθε ηλικίας αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες και προγράμματα όταν μας δίνεται η ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατό πόρο

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας;  Ποιες είναι οι ενέργειες που έχετε κάνει σε αυτή την κατεύθυνση;

Δυστυχώς και στην Αιγιάλεια αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις με γυναίκες- θύματα έμφυλης βίας όπως συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο έχουμε ευθύνη μέσα από την οικογένεια να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να σέβονται την ανθρώπινη οντότητα και να τα δυναμώνουμε ώστε να αντιμετωπίζουν ή και να απομακρύνονται από καταστάσεις που τους δυσκολεύουν.

Ωστόσο, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο περιστατικό έμφυλης βίας στην Κοινωνική Υπηρεσία, οι πρώτες ενέργειες που γίνονται είναι η συνεργασία με την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Οι γυνάικες- θύματα της έμφυλης βιας λαμβάνουν υποστήριξη όπως : ενημέρωση για επιδόματα, οικονομική ενίσχυση, παροχή τροφίμων και άλλων ειδών (ρουχισμός , σχολικά είδη), συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνικούς λειτουργούς και σε κάποιες περιπτώσεις παραπέμπονται για φιλοξενία στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Πάτρα και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Δεν μένουμε μόνο σε αυτό όμως ως Δήμος. Έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Έμφυλης Βίας που το  επόμενο διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει για να υποδεχτεί όλες τις γυναίκες που είναι  θύματα και χρειάζονται υποστήριξη ή /και πληροφόρηση.

Ποια είναι τα σχέδια για το άμεσο μέλλον σε σχέση με το αντικείμενο ευθύνης σας;

Προτεραιότητα για εμάς είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους , η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η δημιουργία μιας ισχυρής Κοινωνικής Υπηρεσίας ώστε  ο πολίτης να νιώθει ασφαλής και να νιώθει ότι  δεν είναι μόνος.

Στόχοι μας είναι να συνεχιστεί το έργο που έχουμε ήδη αρχίσει, να βελτιωθεί και να ενισχυθεί  προς όφελος των πολιτών κάθε ηλικίας  αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες και προγράμματα όταν μας δίνεται η ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατό πόρο.

Επιπλέον , έχουμε κατά νου να δημιουργήσουμε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  ( Κ.Η.Φ.Η) για την ανακούφιση των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους και  Ξενώνα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στην Ακράτα, να λειτουργήσει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας και να ενταχθούμε στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων, να λειτουργήσει Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, να δημιουργήσουμε Ομάδα Νέων , να αναπτύξουμε ομάδες εθελοντών, να αλλάξουμε το στόλο των οχημάτων του Βοήθεια στο Σπίτι και να ενισχυθεί η υπηρεσία σε ανθρώπινο δυναμικό .

κ. Βασιλακοπούλου , θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι σε σχέση με το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας;

Θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο της κοινωνικής υπηρεσίας και των εργαζομένων σε αυτή είναι τεράστιο και τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται  διότι  γίνεται διακριτικά και με σεβασμό στο συνάνθρωπό μας  και στα προσωπικά του δεδομένα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πρόσφατα το "Βοήθεια στο Σπίτι έγινε μόνιμη δομή του Δήμου που σημαίνει ότι ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας και αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δράσεων . 

Επίσης πρέπει να αναφερθούμε στη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο μας που υποδέχτηκε και εξυπηρέτησε 6932 συμπολίτες μας και καθημερινά υποδέχεται πολίτες και ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους.

Μέσα από αυτή τη συνέντευξη μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους- συνεργάτες μου στην κοινωνική υπηρεσία για την άριστη  συνεργασία που έχουμε και κυρίως να εκφράσω το θαυμασμό μου σε αυτούς για τον τρόπο που χειρίζονται  και αντιμετωπίζουν τις δύσκολες πολλές φορές καταστάσεις που έχουν να διεκπεραιώσουν καθημερινά. Οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία είναι επαγγελματίες με γνώσεις, ενσυναίσθηση , ευαισθησίες και θετική σκέψη.

Σε σχέση με το έργο θα ήθελα να συμπληρώσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας επιπλέον :

  • Αγοράστηκε VAN όχημα μέσω ΕΣΠΑ για τις μετακινήσεις στις δημοτικές ενότητες και στις απομακρυσμένες περιοχές
  • Επιχορηγήθηκαν,  κατόπιν αιτημάτων τους, πολιτιστικοί σύλλογοι για την υλοποίηση δράσεών τους
  • Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών σε Ζήρεια και Διακοπτό συστάθηκαν προσωρινά γραφεία για την άμεση καταγραφή των αναγκών και των ζημιών
  • Υλοποιήσαμε Ομάδες Γονέων σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ
  • Ενισχύσαμε μονογονεικές οικογένειες
  • Διεκπεραιώσαμε τις διαδικασίες ένταξης ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας
  •  Υλοποιήσαμε δράσεις συλλογής τροφίμων για την  ενίσχυση απόρων συμπολιτών μας , ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό και την ανάγκη όσων το επιθυμούν για προσφορά και με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
  • Έχουμε συνεργαστεί με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για περιπτώσεις συμπολιτών μας
  •  Λειτουργήσαμε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Η Αιγιάλεια αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που μέσα από την πολιτιστική της δράση μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο

κ.Βασιλακοπούλου , το τελευταίο διάστημα είστε και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ , του Πολιτιστικού Φορέα του Δήμου σας. Θα θέλατε να μας μιλήσετε και για το έργο της ΔΗΚΕΠΑ;

Η ΔΗΚΕΠΑ καθόλη τη διάρκεια της  θητείας μας ανέπτυξε πλούσιο έργο. Αφενός συνέχισε βελτίωσε και ενίσχυσε παλιότερες δράσεις  που πλέον αποτελούν θεσμό για την Αιγιάλεια και έκανε νέα ξεκινήματα αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, εκμεταλλευόμενη πόρους και προγράμματα  και κυρίως έχοντας την πλήρη στήριξη της δημοτικής αρχής που χρηματοδοτούσε το έργο της διότι πιστεύουμε ότι η Αιγιάλεια αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που μέσα από την πολιτιστική της δράση μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Οι δράσεις της είναι πάρα πολλές και θα αναφερθώ στις κάτωθι: 

ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 

Από το 2013 και μέχρι σήμερα το Πάρκο των Χριστουγέννων ζωντανεύει στην καρδιά της πόλης του Αιγίου και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες στους χώρους του. Με την συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών και φορέων της περιοχής το Πάρκο παίρνει ζωή και προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.  

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Αιγιάλεια που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, θεατρικές συναντήσεις, παιδικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις καραγκιόζη, κ.α. 

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 

Κάθε χρόνο, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως αρμόδιος φορέας του Δήμου Αιγιαλείας, οι επαγγελματίες του ΔΙΚΤΥΟΥ  Ποιότητας  Οινοξένεια καθώς και προσωπικότητες του χώρου από κοινού, σχεδιάζουν και υλοποιούν μια ξεχωριστή εκδήλωση. Τα Οινοξένεια είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιαλείας, στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής, με μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας και γαστρονομικές εμπειρίες. 

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Στο επιβλητικό Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου λειτουργεί το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιαλείας με ψηφιοποιημένο –  τεκμηριωμένο ιστορικό υλικό και σπάνια αρχειακά στοιχεία που αφορούν την περίοδο της Επανάσταση του 1821. Επίσης φιλοξενείται η έκθεση παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων από την Ελλάδα και τον κόσμο με τίτλο «Εύφωνες μνήμες». Η συλλογή ανήκει στον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου και περιλαμβάνει πάνω από 150 αντικείμενα, που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες ελληνικών παραδοσιακών-λαϊκών μουσικών οργάνων. Συχνές είναι οι επισκέψεις τόσο από σχολεία όσο και τουριστών απ’ όλη την Ελλάδα. Στον χώρο πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλίου, εικαστικών, κ.α. 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» πραγματοποιείται στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου. Περιλαμβάνει 4 Διαγωνιστικά Προγράμματα: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation, Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις: έκθεση φωτογραφίας, διαλέξεις, αφιερώματα, δράσεις για παιδιά. Έχουν πραγματοποιηθεί συνεργασίες με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ΕΚΟΜΕ, την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, το δίκτυο WIFT GR (Women in Film and Television), αλλά και με την οικογένεια του σπουδαίου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η δημιουργία Film Office Αιγίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην περιοχή της Αιγιάλειας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ 

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Αιγιαλείας και ένα επιβλητικό μνημείο που ατενίζει το γαλάζιο του Κορινθιακού Κόλπου. Κατά τη διάρκεια των 4 τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικές εκδηλώσεις ποιοτικού χαρακτήρα, τους καλοκαιρινούς μήνες , φιλοξενώντας σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ανοίγοντας τις πύλες του στο ευρύ κοινό, μαγεύοντας τον επισκέπτη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

AIGIO MUSIC FESTIVAL 

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε τo πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής «Aigio Music Festival». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν: συναυλίες, μαθήματα master class από διακεκριμένους μουσικούς, μαθητικές συναυλίες διαφόρων μουσικών συνόλων, ημερίδες, αλλά και η παρουσίαση – ανάδειξη του έργου από το διαγωνισμό σύνθεσης που πραγματοποίησε το φεστιβάλ. Μια μεγάλη γιορτή της μουσικής, ένα φεστιβάλ με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικούς που έχουν ένα κοινό θεματικό άξονα την αγάπη για την μουσική, πιο συγκεκριμένα από την κλασική περίοδο ως και τη σύγχρονη, τη μοντέρνα αλλά και τη τζαζ μουσική.  

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, τον Δήμο Αιγιαλείας καιφορείς της περιοχής, διοργανώθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το Παιδικό Καρναβάλι στο Αίγιο, όπου συμμετείχαν παιδιά όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων τη περιοχής, ενώ στηρίχτηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρελάσεις σε όλη την Αιγιάλεια. 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ 

Ανακαίνιση του Πολύκεντρου το οποίο λειτουργεί ως ένας σύγχρονος συνεδριακός χώρος, στον οποίο πραγματοποιούνται από φορείς και συλλόγους, ημερίδες, ομιλίες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α. ενώ εκεί γίνεται και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ 

Λειτουργία του Κινηματοθέατρου «Απόλλων» με ταινίες πρώτης προβολής καθώς και παιδικών ταινιών με εκπτωτικά εισιτήρια. Πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων, από φορείς, σχολεία και συλλόγους. 

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ 

Ανακαίνιση και λειτουργία του Σχολαρχείου στην Τράπεζα, όπου πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής και μαθήματα χειροτεχνίας. 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Λειτουργία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» του μουσείου, το «Σπίτι του Καραγκιόζη». Στα εκθέματα μεταξύ άλλων υπάρχουν έργα και προσωπικά στοιχεία από μεγάλες μορφές του Θεάτρου Σκιών, με ειδική μνεία σε Αιγιώτες καλλιτέχνες, ενώ προγραμματίζονται σε συχνή βάση επισκέψεις σχολείων.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ 

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λειτουργεί το εκκλησιαστικό μουσείο Ιάκωβος Τσούνης. Στο Μουσείο εκτίθενται κειμήλια θρησκευτικής, εθνικής και ιστορικής αξίας από την προσωπική συλλογή του νεότερου βετεράνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβου Τσούνη. Ο χώρος δέχεται επισκέψεις τόσο από σχολεία όσο και από εκδρομείς απ’ όλη την Ελλάδα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «ΙΡΙΣ»

Συνεχίστηκαν για δεύτερη χρονιά στο Πολύκεντρο οι καλοκαιρινές δράσεις της Δ.Η.Κ.Ε.Π.Α «Ίρις», για τους μικρούς μας φίλους, δημιουργώντας τις πιο ωραίες συνθήκες για ένα συναρπαστικό καλοκαίρι

Στόχος αυτών των δράσεων, σχετικά με τα παιδιά, ήταν να τα βοηθήσει να χαρούν, να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να τα παρακινήσει να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους, τις δεξιότητες τους μέσα από τις πολλαπλές δραστηριότητες, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις ικανότητες τους, να κατανοήσουν τα οφέλη της συνεργασίας, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να περάσουν αξέχαστα και να δημιουργήσουν τις αναμνήσεις του μέλλοντος. Παράλληλα οι γονείς ήταν ήσυχοι κι ευχαριστημένοι γιατί το διάστημα που τα παιδιά δεν θα έχουν σχολείο η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α τα αγκάλιασε με αγάπη και φροντίδα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, που προστέθηκε στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, προστασίας και διευκόλυνσης των πολιτών, που προέβη ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δραστηριότητες. Οι πολίτες συμμετείχαν ενεργά σε μια σειρά αντικειμένων όπως: εικαστικά εργαστήρια, μουσικές δραστηριότητες, γυμναστική στο σπίτι, μαγειρική, δημιουργική γραφή, συμβουλές διατροφής, ενημερωτικές παρουσιάσεις από επαγγελματίες του χώρου της υγείας και άλλες δράσεις. Παράλληλα με τις δραστηριότητες της πλατφόρμας, από τα κοινωνικά δίκτυα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., έγιναν προβολές αφιερωμένες σε πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις από την περιοχή της Αιγιαλείας, καθώς και ζωντανά μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

ΕΝ ΣΥΡΜΩ – ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του Οδοντωτού και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Βουραϊκού, μικροί και μεγάλοι  έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις, εμπνευσμένες από το ιστορικό τρένο και την ανεπανάληπτη διαδρομή του. Καθιέρωση της ποδηλατικής βόλτας Αίγιο-Διακοπτό.  

ΚΗΠΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

Ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στον Κήπο των Υψηλών Αλωνίων και εγκατάσταση WC για ΑΜΕΑ. 

 Παράλληλα αναπτύξαμε πολλές συνεργασίες  και υπήρξαμε συνδιοργανωτές σε δράσεις άλλων φορέων καθώς πιστεύουμε ότι οι συνεργασίες είναι δείγμα πολιτισμού.

Στόχοι μας είναι να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες δράσεις που αποτελούν πλέον θεσμό για την Αιγιάλεια, να  αξιολογήσουμε ως προς την επιτυχία τους τις νέες δράσεις που αναπτύξαμε την τελευταία χρονιά   και να προσθέσουμε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αιγιάλειας νέα μονοπάτια .

Είναι σημαντικό επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό και τους συνεργάτες της ΔΗΚΕΠΑ για το έργο, τη συνεργασία και το ζήλο που επιδεικνύουν ως προς την υλοποίηση των δράσεων.

Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός από όλες τις μεριές και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι θα κυκλοφορούμε στους ίδιους δρόμους

Πως βλέπετε την προεκλογική αναμέτρηση στην Αιγιάλεια και το κλίμα που επικρατεί;

Η προεκλογική περίοδος κάθε φορά είναι μια περίοδος που διακρίνεται από συγκρούσεις , αντιπαλότητες και εντάσεις , και αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Αιγιάλεια και θα λέγαμε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω της περιόδου.

Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός από όλες τις μεριές και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι θα κυκλοφορούμε στους ίδιους δρόμους, θα συναντιόμαστε στα ίδια στέκια και από όποια θέση κι αν είμαστε θα πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου σεβόμενοι την τιμή που μας έκαναν οι συμπολίτες μας και μας εξέλεξαν.

Εύχομαι ο κόσμος να αναγνωρίσει την προσπάθεια που κάναμε ως δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια εν μέσω υγειονομικής κρίσης και να μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ως δημοτική αρχή για να συνεχίσουμε  το έργο μας. Να δώσουν δηλαδή οι πολίτες της Αιγιαλείας την ευκαιρία  για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην παράταξή μας να διοικήσει  με αρχηγό τον Δήμαρχό μας , Δημήτρη Καλογερόπουλο έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό , ώστε η Αιγιάλεια να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει στο χάρτη τον εθνικό αλλά και τον παγκόσμιο.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψήφιους!

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις