Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Παράρτημα Κοινωνικής Φροντίδας & Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ Λεχαινών & στο Σκαγιοπούλειο, η Βέλβα Μητροπούλου

Στο Παράρτημα Κοινωνικής Φροντίδας &...

H Βέλβα (Μαρία - Βελούδω) Μητροπούλου είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ν. Φαρμάκη "Μπροστά για όλους"

«Μια βόλτα στο φως»

Τις εντυπώσεις της από τις επισκέψεις της στο Παράρτημα Κοινωνικής Φροντίδας και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ Λεχαινών και στο Σκαγιοπούλειο της Πάτρας καταγράφει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Μπροστά για όλους" με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φαρμάκη, Βέλβα (Μαρία - Βελούδω) Μητροπούλου.

Η ίδια, γράφει:

"Φαντάσου ένα πρωινό που δεν μπορείς να περπατήσεις, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις όπως θα ήθελες με τους ανθρώπους γύρω σου. Τα πάντα σου φαίνονται ένας Γολγοθάς και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς τη βοήθεια των άλλων ανθρώπων. Φαντάσου να είσαι κλεισμένος σε ένα σπίτι χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, χωρίς ερεθίσματα, χωρίς άλλες προσλαμβάνουσες.

Φαντάσου να μην έχεις λόγο για τίποτα, ούτε για το τί φαγητό θα φας. Τώρα σκέψου ότι αυτό δεν είναι ένα υποθετικό σκηνικό, αλλά ότι είναι η ζωή κάποιων παιδιών στο Παράρτημα Κοινωνικής Φροντίδας και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ Λεχαινών.

Αδύνατο;

Κι όμως… Σε αυτή την οδυνηρή διαπίστωση με οδήγησε μια «τυπική, προεκλογική επίσκεψη ενημέρωσης» στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα στην Πάτρα, όπου ο πρόεδρος κ. Νίκος Σταθακόπουλος με ενημέρωσε εκτενώς για το μεγάλο πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης που συντελείται.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι οι ένοικοι να έχουν πια τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ανάλογα με τις προσωπικές τους επιθυμίες και το επίπεδο της λειτουργικότητάς τους. Να πάψουν να είναι κλεισμένοι, χωρίς ερεθίσματα, χωρίς επιθυμίες, χωρίς βούληση. Δεν τους παρέχεται απλά μια στέγη, τους παρέχεται μια είσοδος στην ζωή και την καθημερινότητα που οι ίδιοι θα επιλέξουν!

Η τελική «γεύση» που αποκόμισα για το μεγάλο κοινωνικό έργο που συντελείται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνοψίζεται στην έκφραση της κ. Ευγενίας Πετράτου (εργοθεραπεύτρια και προΐσταμένη των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης) για τον στόχο των εργαζομένων: «Μια βόλτα στο φως για τους ανθρώπους που ζούσαν στο… περιθώριο». Ναι, «μια βόλτα στο φως»…

Πολλά συγχαρητήρια!!!

Η στήριξη της προσπάθειάς τους, ας γίνει η δική μας προσπάθεια!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις