Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών- Γρηγόρης Μαρκέτος: Νέα επίθεση της κυβέρνησης κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ώρα Πατρών- Γρηγόρης Μαρκέτος: Νέα επίθε...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Κατά των προωθούμενων κυβερνητικών μέτρων και υπέρ της διαφύλαξης της αυτοτέλειας του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας τάχθηκε ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών Γρηγόρης Μαρκέτος.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης: 

Η κυβέρνηση εισήγαγε προς συζήτηση και ψήφιση έως τις 02/10/23 διατάξεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού που κινούνται στο πνεύμα των αντιδημοκρατικών νόμων Βορίδη.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών χαρακτηρίζει επικίνδυνη, αυταρχική και ερασιτεχνική πέρα από κάθε λογική επιτελικότητας και αριστείας την επιχειρούμενη νομοθέτηση από πλευράς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υποτίθεται ότι αναμορφώνει το σύστημα διακυβέρνησης των ΟΤΑ.
Ομόφωνη ήταν και η απόφαση της ΚΕΔΕ να συζητηθεί το θέμα μετά τις εκλογές.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα να ανακαλεί ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης οποτεδήποτε θέλει ή Αντιδήμαρχο ή Αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα, χωρίς αιτιολόγηση της αποφάσεις του.

Καταργεί την Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συγχωνεύοντάς τες σε μία υπερ-επιτροπή.

Μεταφέρει σειρά αρμοδιοτήτων στους Δήμους αποσπασματικά χωρίς συντονισμό αλλά κυρίως χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.
Καταργεί το σύνολο των ΝΠΔΔ των Δήμων χωρίς να προηγηθεί κανένας σχεδιασμός για τις αρμοδιότητες το προσωπικό και τους πόρους όλων αυτών των υπηρεσιών.

Στις 28/9/2023 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και συζητήθηκε προ Ημερήσιας Διάταξης η κατάργηση των οργανισμών και επομένως του ΚΟΔΗΠ, με την παρουσία δεκάδων εργαζομένων των οποίων ήταν έκδηλη η αγωνία για το μέλλον της εργασίας τους.

Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κ Τουλγαρίδης, αντί να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα Πλατύ μέτωπο εναντίον της επίθεσης που γίνεται από τη Νέα Δημοκρατία, στο λόγο του ήταν διχαστικός, καταγγελτικός κατά όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποσπάσει ψηφαλάκια λίγες μέρες προ των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εξέφρασε δε τη δυσαρέσκειά του γιατί οι εργαζόμενοι αμφέβαλλαν για τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, "Ώρα Πατρών" και μέλος του Συντονιστικού Γρηγόρης Μαρκέτος τάχθηκε κατά των μέτρων και υπέρ της διαφύλαξης της αυτοτέλειας του Κοινωνικού Οργανισμού.

Εξέφρασε την αγανάκτηση του για το διχαστικό λόγο του προέδρου του ΚΟΔΗΠ, το τσουβάλιασμα όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ ,ο οποίος έχει επιδείξει σημαντική Κοινωνική πολιτική εν μέσω μνημονίων. Έφερε δε τους πολίτες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων θεσπίζοντας την απλή αναλογική.

Τέλος τόνισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως "αδίκημα" από τον κ. Τουλγαρίδη η διαφορετική άποψη πού εξέφρασαν οι εργαζόμενοι.

Πρότεινε δε, ψήφισμα κατά των μεθοδεύσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ώρα Πατρών θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τις αγωνίες τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις