Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Χάλκη: Τριήμερο στο διαμάντι του ανατολικού Αιγαίου τώρα που είναι στα καλύτερά του

Χάλκη: Τριήμερο στο διαμάντι του ανατολι...

Στην καρδιά του Σεπτεμβρίου

Για πολλούς, η Χάλκη είναι το πολυτιμότερο σε τουριστικό επίπεδο «διαμάντι» των Δωδεκανήσων, που καταφέρνει να μαγέψει ακόμα και τους πιο κοσμογυρισμένους ταξιδιώτες.

Τα έντονα χρώματα που επικρατούν σε συνδυασμό με τη γαλήνη που αποπνέει το πανέμορφο αυτό νησί, οδηγούν σε συναισθήματα ανάμεικτα που σε κάνουν να απορείς πώς αυτό το μέρος δεν ανήκει στα δημοφιλέστερα της Ελλάδας ολόκληρης.

Γιατί η Χάλκη, βλέπετε, ακόμα και εν έχει 2023 παραμένει «για λίγους και καλούς». Είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν το αριστοκρατικό νησιώτικο άρωμα, το καλό φαγητό και την ηρεμία που σε κάνει να νιώθεις πως σε μόλις τρεις μέρες στα νερά της έχεις αποβάλλει όλη την κούραση της σεζόν.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια της ανάμεσα στα αναπαλαιωμένα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, ενώ το πολύχρωμο σκηνικό «παντρεύει» το παρελθόν με το σύγχρονο, καθιστώντας το μέρος άκρως ιδιαίτερης αισθητικής.

Το παράξενο όνομά της και τα πρώτα λεπτά στο πολύχρωμο νησί
Όσον αφορά στο από που έχει προέλθει το όνομά της, υπάρχουν δύο σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο, το όνομα Χάλκη προέρχεται από τη φοινικική λέξη «κάρκι» ή «κάλχι» που σημαίνει πορφύρα, ένα όστρακο το οποίο αφθονούσε στις ακτές του νησιού. Το δεύτερο ενδεχόμενο, είναι η Χάλκη να πήρε το όνομα της από τα ορυχεία και τα εργαστήρια Χαλκού που υπήρχαν εκεί κατά την αρχαιότητα.

Μόλις φτάσετε στη Χάλκη το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι το εντυπωσιακό Νημποριό, που αποτελεί τον μοναδικό οικισμό αλλά και λιμάνι του νησιού. Εδώ η αρχιτεκτονική βασίζεται σε πετρόχτιστα χρωματιστά σπίτια, όλα με κεραμίδι και υπό τη σκιά του καμπαναριού του Αγίου Νικολάου που είναι και ο πολιούχος του νησιού.

Δυόμιση χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Χάλκης συναντάμε το χωριό της, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Δυστυχώς, το μόνο που σώζεται στο κάστρο των Ιπποτών, είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου στον οποίο θα δείτε τοιχογραφίες του 15ου και 17ου αιώνα ενώ εκείνο που σίγουρα θα σας μαγέψει είναι η θέα στο Καρπάθιο πέλαγος.

Με 1,5 ώρα περπάτημα, οι τολμηροί θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στη Μονή του Αγίου Ιωάννη Αλάργα. Το τοπίο που επικρατεί είναι εντελώς λιτό, ενώ κάθε χρόνο στις 29 Αυγούστου γιορτάζει η μονή και στο σημείο γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού.

Οι μοναδικής ομορφιάς παραλίες της Χάλκης

Η Χάλκη, βέβαια, έχει και απολαυστικές παραλίες, κύριο γνώρισμα των οποίων είναι τα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν τα Φτενάγια που είναι βραχώδης παραλία, ενώ από τις πιο γνωστές ακτές της είναι σίγουρα ο Πόνταμος που είναι αμμώδης και με εύκολη πρόσβαση με τα πόδια. Άλλες δημοφιλείς παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε στο νησί, είναι οι Γυαλοί με τα ολόλευκα βότσαλα, καθώς επίσης και η Αρέτα για την οποία όμως είναι απαραίτητο το καΐκι, καθώς δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά.

Σημειώνεται πως ο Σεπτέμβρης είναι μήνας ιδανικός για να επισκεφτούν την όμορφη Χάλκη όσοι έχουν ανάγκη μια μικρή παύση από την έντονη καθημερινότητα που μόλις ξεκίνησε, με την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν. Κι αυτό διότι οι τουρίστες έχουν στην πλειοψηφία τους γυρίσει στη βάση τους και το νησί έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life