Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Πέντε ειδυλλιακοί προορισμοί στο βουνό για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη

Εικόνα από τα Ζαγοροχώρια

Εικόνα από τα Ζαγοροχώρια

Ταξιδιωτικές αποδράσεις

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους, όχι σε κάποιο νησί αλλά κοντά σε βουνό. Άλλοι, πάλι, αγαπούν μετά την ολοκλήρωση των διακοπών τους να κάνουν κάποια μίνι «απόδραση» στο βουνό, λίγο πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας. 

 Μήπως ανήκετε κι εσείς σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες;

Οι Κήποι ανήκουν στο σύμπλεγμα των Ζαγοροχωρίων και πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής ολόκληρης. Μιλάμε για ένα πέτρινο χωριό γεμάτο γεφύρια και ποτάμια το οποίο είναι χτισμένο επάνω στον λόφο.

Έχει πάρει το όνομά του από τους ολάνθιστους κήπους των σπιτιών που βρίσκονται εκεί και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό και μέχρι σήμερα διατηρεί την κλασική ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με πέτρινα σπίτια, λιθόστρωτα στενά και γεφύρια, ενώ τα γύρω μέρη προσφέρουν επιλογές για πεζοπορία, ράφτινγκ και κανόε-καγιάκ.

Αν ναι, εμείς είμαστε εδώ για εσάς και σας παρουσιάζουμε πέντε απίστευτης ομορφιάς προορισμούς σε βουνά της Ελλάδας, οι οποίοι δικαίως έχουν λατρευτεί από το ελληνικό κοινό. Σε αυτούς, περνάτε τις μέρες σας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς λίγο πριν μπει το φθινόπωρο και αργότερα ο χειμώνας, όταν και ο αριθμός των εκδρομέων ανεβαίνει κατακόρυφα.

 

Τώρα είναι η ευκαιρία!

#1 Κήποι, Ζαγοροχώρια

#2 Μηλιές, Πήλιο
 

Ένα από τα πιο γνωστά χωριά στο νότιο Πήλιο, είναι οι Μηλιές. Είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής του οποίου το σήμα κατατεθέν είναι το τρενάκι του «Μουτζούρη». Αξιοσημείωτο είναι πως μιλάμε για ένα χωριό στο οποίο υπάρχει τουρισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Η ζωή που μπορεί να συναντήσει κανείς στις Μηλιές ξεκινάει από την πλατεία του χωριού όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό ή για να απολαύσετε έναν καφέ. Σημειώνεται δε ότι τη συγκεκριμένη εποχή αξίζει να κάντε και βόλτα με το τρενάκι, καθώς η κίνηση είναι λιγότερη σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες.

#3 Αετομηλίτσα, Ιωάννινα
 

Mιλάμε για το πιο ορεινό χωριό της Κόνιτσας, με την Αετομηλίτσα να είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.430 μέτρων, στις πλαγιές του Γράμμου.

Αυθεντικό ηπειρώτικο χωριό, καθώς μοιάζει να «ζει» μόνο πέντε μήνες το χρόνο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, θα βρείτε πληθώρα καταλυμάτων και σίγουρα είναι ιδανικός προορισμός εάν αυτό που ψάχνετε είναι η χαλάρωση και η ηρεμία.

#4 Σούλι, Ήπειρος
 

Αναμφισβήτητα ένα ιστορικό χωριό, αφού έχει συνδέσει το όνομά του με τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1821. Το μόνο που θα σας δυσκολέψει, είναι η διαδρομή μέχρι να φτάσετε, ενώ είναι πιθανόν στο δρόμο να συναντήσετε και ζώα τα οποία έχουν βγει για βοσκή. Η ιδιομορφία του συγκεκριμένου Ιουλίου έχει να κάνει κυρίως με την άτακτη δόμηση, καθώς τα σπίτια δεν είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά διάσπαρτα.

Στο Σούλι υπάρχει ένα δημοτικός ξενώνας για τη διαμονή σας ο οποίος μάλιστα σερβίρει εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα και ηπειρώτικες πίτες.

#5 Λαγκάδια, Ορεινή Αρκαδία
 

Είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς εάν μπείτε στον πειρασμό να περάσετε μέρος του καλοκαιριού σας σε κάποιο βουνό. Κι αυτό διότι τα Λαγκάδια απέχουν μόλις τρεις ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Τα ιστορικής σημασίας Λαγκάδια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και μοιάζουν σαν να κρέμονται από το βουνό, ενώ θεωρούνται ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της περιοχής της Γορτυνίας.

Εδώ ήρθαν ο Παπαφλέσσας με τον Κολοκοτρώνη, προκειμένου να συναντήσουν τον Δεληγιάννη και να κανονίσουν την έναρξη της επανάστασης του 1821. Στην περιοχή υπάρχει επίσης και το σπίτι της οικογένειας Δεληγιάννη το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Στα Λαγκάδια, τέλος, υπάρχει και μια πινακίδα «Με θέα το Ιόνιο» την οποία εάν ακολουθήσετε, θα φτάσετε σε ένα μέρος όπου την ώρα του ηλιοβασιλέματος, φαίνεται καθαρά το Ιόνιο πέλαγος…

πηγη ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life