Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πού αποδίδεται αύξηση κρουσμάτων - Σε ποιους επιδρά περισσότερο η μετάλλαξη Eris

Κορωνοϊός: Πού αποδίδεται αύξηση κρουσμά...

Λόγω της κινητικότητας η αύξηση των κρουσμάτων

Για τη μετάλλαξη Eris -που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία- καθώς δείχνει να κερδίζει έδαφος στη χώρα μας μίλησε ο Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ο οποίος τόνισε ότι τα αντιικά φάρμακα είναι αρκετά αποτελεσματικά ενώ χαρακτήρισε συνηθισμένη την αύξηση των κρουσμάτων.

Λόγω της κινητικότητας η αύξηση των κρουσμάτων

Ειδικότερα ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε καθησυχαστικά για την αύξηση των κρουσμάτων: «Και στο περσινό καλοκαίρι υπήρχε μία έξαρση, η οποία από τις χορηγήσεις των αντιικών φαρμάκων ήταν σχεδόν τριπλάσια προς τετραπλάσια από τη σημερινή. Δεν είναι κάτι περίεργο μέσα στο καλοκαίρι να υπάρχει μια έξαρση γιατί υπάρχει μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και κανείς από εμάς δεν σκέφτεται τη λοίμωξη από τον Covid -19 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού»

 Όπως είπε η μόλυνση από τον κορονοϊό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε λέγοντας ότι η συμπτωματολογία που δίνει η νέα παραλλαγή είναι όμοια με αυτή που έχουμε μέχρι τώρα συνηθίσει από την Όμικρον.

 

7 στους 10 θανάτους αποτρέπονται από τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων 
 «Δεν έχει καμία διαφορά. Στην Ελλάδα προσμετράται περίπου στο 11% των περιστατικών»δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας επισημαίνοντας ότι η συμπτωματολογία είναι ανάλογη με αυτή των κοινών λοιμώξεων.

 Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη η Eris έχει μεγαλύτερη επίδραση στους ευάλωτους πληθυσμούςκαι κυρίως τους ηλικιωμένους. «Και οι νοσηλείες, αλλά και δυστυχώς οι σκληροί δείκτες της θνητότητας αφορούν ανθρώπους οι οποίοι σε μέση ηλικία έχουν περίπου τα 85 με 86 έτη» σημείωσε τονίζοντας αυτή η ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να προστατευτεί.

 «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων» σημείωσε ο κ. Λουκίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποτελεσματικότητά τους.

 Σχολιάζοντας την πρώτη ελληνική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε σε ένα πολύ έγκριτο αμερικανικό περιοδικό και αφορά την ελληνική εμπειρία σε 34.000 ασθενείς δήλωσε ότι η μείωση της νοσηλείας και της θνητότητας έφτασε στο 70 – 72%. Γεγονός που σημαίνει ότι 7 στις 10 νοσηλείες και 7 στους 10 θανάτους αποτρέπονται από τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being