Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Η Barbie σινε-σωτήρας

Η Barbie σινε-σωτήρας

Είναι τελικά το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς;

Τον τελευταίο μήνα το φαινόμενο "Barbenheimer" σάρωσε τα ταμεία των αμερικανικών κινηματογράφων.

Η κυκλοφορία την ίδια μέρα των "Barbie" (Γκρέτα Γκέργουιγκ) και "Oppenheimer" (Κρίστοφερ Νόλαν – εδώ θα το δούμε στις 24/8), των δύο πιο πολυαναμενόμενων πρωτότυπων ταινιών για φέτος (που δεν αποτελούν δηλαδή σίκουελ, ριμέικ ή ανήκουν σε υπάρχον franchise), έκανε τους σινεφίλ αλλά και πιο σποραδικούς επισκέπτες της σκοτεινής αίθουσας να συρρεύσουν στους κινηματογράφους.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: η σαρδόνια κωμωδία της Γκέργουιγκ πέτυχε το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς με 162 εκατ. και ταυτόχρονα το καλύτερο πρώτο τριήμερο οποιασδήποτε ταινίας σκηνοθετημένης από γυναίκα, ενώ μέχρι τις στιγμές που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει "μαζέψει" 1.034 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Ενδεικτικά, το "Avatar 2: The Way of Water" κυκλοφόρησε στα μέσα του Δεκεμβρίου και συγκέντρωσε μέχρι σήμερα 2.320 εκατ. δολάρια. Το "Oppenheimer" μπορεί να μην κινείται σε αντίστοιχα επίπεδα, αλλά το γεγονός ότι συγκέντρωσε στο πρώτο τριήμερό του στην Αμερική 82,5 εκατ., όντας μια τρίωρη βιογραφία για μια σχετικά άγνωστη προσωπικότητα και χωρίς κάποιον ιδιαίτερα σταρ πρωταγωνιστή (χωρίς παρεξήγηση, Σίλιαν Μέρφι), παραμένει εντυπωσιακό.

Τελικά, η ταυτόχρονη έξοδος των δύο ταινιών τις ωφέλησε εξίσου. Μπορεί να ξεκίνησε ως ένα meme μεταξύ σινεφίλ, αλλά τα marketing teams των δύο παραγωγών το μετέτρεψαν στο μεγαλύτερο σινε-γεγονός της χρονιάς.

 

Τις προάλλες πάντως, όσο περιμέναμε στο ταμείο του Cine Θησείον για την επανέκδοση "Διακοπές στη Ρώμη" (Γουίλιαμ Γουάιλερ), ένα κοριτσάκι κάνοντας βόλτα με τον παππού του ζήτησε να δει την "Barbie". "Θα έρθουμε μια μέρα που θα φοράς ροζ", της απάντησε, επιβεβαιώνοντας πως το πετυχημένο marketing δεν αποδεικνύεται μόνο στο box office. Ελπίζουμε μόνο η ίδια προσοχή να δοθεί και σε άλλες παραγωγές και να μην εξαντληθεί στη δημιουργία νέων multiverse, όπως προοικονομεί η διάθεση της Mattel να γυρίσει άλλες δεκατρείς (!) ταινίες βασισμένες σε παιχνίδια της. Εμείς πάντως φτάσαμε στην Αρεοπαγίτου ντυμένες με έμπνευση την Όντρεϊ Χέπμπορν, με την υπόσχεση να αποτίνουμε από εδώ και πέρα σε κάθε κινηματογραφική έξοδο την προσοχή που της αξίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil