Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Συνεχίζονται τα «εντέλλεσθε» στην Αιτωλοακαρνανία- Γιατροί του ΚΥ Ναυπάκτου για εφημερίες στην Άνω Χώρα

Συνεχίζονται τα «εντέλλεσθε» στην Αιτωλο...

Η ανακοίνωσή τους

Για νέα «εντέλλεσθε» και μετακινήσεις ιατρών μιλά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά τα «εντέλλεσθε» για μετακίνηση και υπερεφημέρευση των ακτινολόγων του ΓΝ Αγρινίου στο ΓΝ Άρτας, των ιατρών του ΚΥ Βόνιτσας στο ΚΥ Βασιλικής στη Λευκάδα, σειρά έχουν τώρα οι ιατροί του ΚΥ Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς ιατρούς το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας έχει μείνει χωρίς κανέναν ειδικευμένο ιατρό για τους επόμενους τρεις μήνες.

Όπως εξηγεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, οι ιατροί ενός Κέντρου Υγείας με εντέλλεσθαι να πραγματοποιήσουν τις εφημερίες δύο Κέντρων Υγείας, υπερβαίνοντας το ανώτατο μηνιαίο επιτρεπτό όριο εφημεριών και χωρίς τη συναίνεσή τους, οδηγώντας τους σε υπερεφημέρευση και εργασιακή και σωματική εξουθένωση, ενώ ήδη οι συνάδελφοι καλύπτουν και εφημεριακές ανάγκες του ΤΕΠ του ΓΝ Μεσολογγίου.

Καταγγέλλουν ακόμη πως η «Διοίκηση έφτασε στο σημείο να «θυμήσει» στους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν στην υπερεφημέρευση».

Η επιστολή έχει αποδέκτες την 6η ΥΠΕ και την Διευθύντρια του ΚΥ Ναυπάκτου και κοινοποιείται στο Υπουργείο Υγείας, την ΟΕΝΓΕ και τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά:

Εντέλλεσθαι ιατρών ΚΥ Ναυπάκτου για εφημερίες στο ΚΥ Άνω Χώρας

Με τα υπ’ αριθμόν ΑΠ:50877/09-08-2023 και 51139/10-08-2023 έγγραφα της 6ης ΥΠΕ καλούνται οι συνάδελφοι ιατροί του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου με ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ  να καλύπτουν εκ περιτροπής ΚΑΙ τις εφημεριακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας που έχει μείνει χωρίς κανέναν ειδικευμένο ιατρό, για τους επόμενους 3 μήνες.

Δηλαδή καλούνται οι συνάδελφοι ιατροί ενός Κέντρου Υγείας με εντέλλεσθαι να πραγματοποιήσουν τις εφημερίες 2 Κέντρων Υγείας, υπερβαίνοντας το ανώτατο μηνιαίο επιτρεπτό όριο εφημεριών και χωρίς τη συναίνεσή τους, οδηγώντας τους σε υπερεφημέρευση και εργασιακή και σωματική εξουθένωση, ενώ ήδη οι συνάδελφοι καλύπτουν και εφημεριακές ανάγκες του ΤΕΠ του ΓΝ Μεσολογγίου.

Μάλιστα η Διοίκηση έφτασε στο σημείο να «θυμήσει» στους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν στην υπερεφημέρευση, να υπογράψουν δηλαδή τη ρήτρα εξαίρεσης (opt out),αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την αποκλειστική ευθύνη για τη διενέργεια υπερεργασίας με ότι συνέπειες αυτό μπορεί να έχει, ώστε να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για τη μη στελέχωση του ΚΥ Άνω Χώρας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα:

Να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων, των αναγκών του ΚΥ Ναυπάκτου αλλά και να ανασταλούν προγραμματισμένα ραντεβού τόσο στο ΚΥ Ναυπάκτου όσο και στα περιφερειακά ιατρεία.

Να ανασταλούν προγραμματισμένες κανονικές άδειες συναδέλφων.

Να τίθεται δυνητικά σε κίνδυνο η υγιεινή και ασφάλεια των ιατρών και ασθενών.

Μετά τα εντέλλεσθαι για μετακίνηση και υπερεφημέρευση των συναδέλφων ακτινολόγων του ΓΝ Αγρινίου στο ΓΝ Άρτας, των συναδέλφων ιατρών του ΚΥ Βόνιτσας στο ΚΥ Βασιλικής στη Λευκάδα, σειρά έχουν τώρα οι συνάδελφοι ιατροί του ΚΥ Ναυπάκτου.

Δε θα γίνουμε περιοδεύων θίασος προκειμένου να καλύπτουμε τα κενά των θέσεων των διάφορων τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας  που με την πολιτική τους έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις.

Το πρόβλημα της σοβαρής υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας είναι γνωστό εδώ και  πολύ καιρό, δεν προέκυψε τώρα.

Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ γνώριζαν και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αντί να ψάχνουν ιατρούς από άλλες δημόσιες δομές που δουλεύουν στο «κόκκινο», να πράξουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

1) Να προκηρύξουν άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας

2) Να ανακληθεί άμεσα η εντολή μετακίνησης από την 6η ΥΠΕ των συναδέλφων ιατρών από το ΚΥ Ναυπάκτου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being