Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σε επανέκδοση από 17 Αυγούστου στις αίθουσες η ταινία του 1974, "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές"

Σε επανέκδοση από 17 Αυγούστου στις αίθο...

Πρωταγωνιστούν η Λορίν Μπακόλ, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ο Άλμπερτ Φίνει στο ρόλο του Πουαρό, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν που κέρδισε & Όσκαρ β΄γυναικείου ρόλου, η Ζακλίν Μπισέ, ο Σον Κόνερι, κ.α.

Κινηματογραφικές ταινίες που έχουν βασιστεί στις ιστορίες μυστηρίου της σπουδαίας Άγκαθα Κρίστι προβάλλονται το φετινό καλοκαίρι ξανά στις Ελληνικές αίθουσες και μία απ’ αυτές, είναι το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές -Murder on the Orient Express» σε σκηνοθεσία του Σίντνεϊ Λουμέτ, παραγωγής του 1974.

Η ταινία θα ξεκινήσει να παίζεται από την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε επανέκδοση από το Cinobo και είναι πιθανό να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Η ταινία έχει λάβει το βραβείο Όσκαρ καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Επίσης στα 47α Όσκαρ στην απονομή του 1975, είχε 5 ακόμη υποψηφιότητες, για το Όσκαρ καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου - Paul Dehn, για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (Άλμπερτ Φίνεϊ που υποδύθηκε τον Hercule Poirot – Ηρακλή Πουαρό), καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, φωτογραφίας και κοστουμιών.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής για τον Richard Rodney Bennett στα Βραβεία BAFTA 1975 (τα Βρετανικά Όσκαρ).

Αγέραστη ως σήμερα, η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου διάσημου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι, το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1934, με την αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Σίντνεϊ Λουμέτ, πλήθος αστέρων της εποχής από το παλιό και το νέο Χόλιγουντ και 6 συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σύνοψη

Ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Οριάν Εξπρές, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά στα μισά της διαδρομής Κωνσταντινούπολη-Παρίσι. Ξαφνικά, ένας από τους επιβάτες του τρένου, ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι, αλλά όλοι έχουν ένα καλό άλλοθι. Τελικά θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου;

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λουμέτ

Σενάριο: Πολ Ντεν (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1934 από την Άγκαθα Κρίστι)

Παραγωγή: Τζον Μπρέιμπορν, Ρίτσαρντ Γκούντγουιν

Φωτογραφία: Τζέφρι Άνσγουορθ

Μοντάζ: Αν Β. Κόατς

Μουσική: Ρίτσαρντ Ρόντνεϊ Μπένετ

Πρωταγωνιστούν οι: Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντονι Πέρκινς, Ζακλίν Μπισέ, Σον Κόνερι, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λορίν Μπακόλ, ο Άλμπερτ Φίνεϊ, κ.α.  

Επίσης παίζουν οι Martin Balsam, John Gielgud, Wendy Hiller, Richard Widmark, Michael York, κ.α.

Διάρκεια: 128 λεπτά.

Χώρα, Έτος Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, 1974.

Το «Murder on the Orient Express» το γύρισε και ο Kenneth Branagh το 2017 με αρκετή επιτυχία και επίσης με ένα all star καστ.

Επιμέελια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture