Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λάρισα: «Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο» - Σοκάρει η αστυνομικός

Λάρισα: «Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμ...

Έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της

Ακόμη και οι γιατροί του γενικού νοσοκομείου Λάρισας δηλώνουν έκπληκτοι και σοκαρισμένοι από την αγριότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε από το σύζυγό της η 44χρονη αστυνομικός, η οποία νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη. 

Την ίδια ώρα,  η ίδια έλυσε τη σιωπή της και μίλησε για τον ξυλοδαρμό που υπέστη. Τρομακτική είναι επίσης η περιγραφή του αδερφού του αστυνομικού. 

Η αστυνομικός έχει σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα της, ενώ χθες χειρουργήθηκε, λόγωΩβλάβης στον αριστερό νεφρό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Χρήστο Κραβαρίτη, «το πρόσωπο έχει δεχθεί μακροσκοπικώς εμφανείς πολλαπλές πλήξεις, είναι πλήρως παραμορφωμένο από τα χτυπήματα».

«Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα»
Η αξιωματικός μίλησε στην ΕΡΤ για το βάναυσο ξυλοδαρμό της: «Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς».

«Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει  να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου», δήλωσε η γυναίκα.

«Τη χτυπούσε 2 ώρες, όλο το σπίτι είχε αίματα»
«Μου είπε "Νίκο με σκότωσε". Αυτός είχε δύο ώρες τη χτυπούσε. Από κάτω το νοικιάζει μία φίλη της που άκουσε "βοήθεια με σκοτώνει" και τότε κάλεσε την Αστυνομία» τόνισε ο αδερφός της αστυνομικού μιλώντας στο Star.

Και πρόσθεσε: «Όλο το σπίτι είχε αίματα λες και ήταν σφαγείο. Αν δεν καλούσε την Αστυνομία θα την σκότωνε, είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Μύτη σπασμένη, ζυγωματικά, σαγόνι διαλυμένο. Δεν ξέρω πόσα δόντια της έχει σπάσει, χτύπημα στην σπλήνα, στο νεφρό... Δεν αναγνωρίζεται το κορίτσι. Τον ήξερα τι άνθρωπος είναι και περίμενα "λέω θα γίνει κανένα κακό". Ζήλια, της έκανε τη ζωή πατίνι. Να μη βγει, πώς θα ντυθεί , πού θα πάει, γιατί άργησε».

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο δράστης
Την Άμεση Δράση κάλεσε γειτόνισσα, που άκουγε τις κραυγές πόνου της 44χρονης, ενώ η μητέρα της δεν έχει ακόμη μιλήσει μαζί της. Την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού οι ανήλικες κόρες του ζευγαριού, οι οποίες φιλοξενούνται σε συγγενείς, δεν ήταν στο σπίτι. Όπως έγινε γνωστό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με την αστυνομικό, εκφράζοντας τη στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της. Στον 52χρονο δράστη απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα.

«Ήθελε να σκοτώσει»
Για τον άγριο ξυλοδαρμό της αστυνομικού από τον σύζυγό της στη Λάρισα αναφέρθηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέγοντας πως «αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καλλιακμάνης, μετέφερε πως η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Ποιος το περίμενε ότι η χειρότερη υπόθεση που είχε η Λάρισα θα αφορούσε θύμα γυναίκα αστυνομικό; Κανείς. Ο άνθρωπος αυτός προφανώς είχε ένστικτα μέσα του που τα έκρυβε, δεν ξέρω αν τα είχε βγάλει και πιο πριν. Είχε κάποια στοιχεία, είχε δείξει κάποια στοιχεία πιο πριν, επιθετικότητας, όμως με τον τρόπο που λειτούργησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα, ήθελε να σκοτώσει».

«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση -έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους-, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, τη χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει», σημείωσε.

«Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σημασία αν είναι αστυνομικός, αν είναι πυροσβέστης, αν είναι πολίτης απλός, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά κάποιων απέναντι στο γυναικείο φύλο που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους. Γιατί η συγκεκριμένη αξιωματικός της αστυνομίας τού είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και κατόπιν του είπε ότι είδε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και να χωρίσουν οριστικά. Αυτός δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτό και αυτό που ήθελε ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή, "δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας". Αυτή είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που είτε είναι από πατριαρχικές οικογένειες είτε γιατί έχουν μια άλλη άποψη για το άλλο φύλο και την εκφράζουν με αυτή την βάναυση επιθετικότητα», τόνισε.

«Δίνει τη μάχη της, ένα σακατεμένο κορμί όπως είναι»
Και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας μιλάει για κακοποίηση «από την κορυφή ως τα νύχια». Ο Αθανάσιος Νταβούρας, που λέει πως το θύμα είναι αγαπημένη του φίλη, δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ γλυκό κορίτσι που «δυστυχώς αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της με αξιοπρέπεια σε έναν θάλαμο νοσοκομείου». Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει πως «τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή» και «ίσως να υπήρχε μία ένταση στην οικογένεια, αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο».

«Αν το γνωρίζαμε, θα είχαμε κάνει τα πάντα για να αποτρέψουμε μία τέτοια κατάσταση», προσθέτει.

Αναφερόμενος στον δράστη και το παρελθόν του, είπε: «Δεν γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανάγια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω».

«Η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες περίπου 4:30 το πρωί, με μεγάλη πίεση, 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει τη μάχη της, ένα σακατεμένο κορμί όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ή αν μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάτι άλλο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους», περιέγραψε έπειτα.

Όπως γνωστοποίησε, τα παιδιά της ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

«Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού, ούτε σε γήπεδα, ούτε πουθενά», καταλήγει.

Ο Γιάννης Οικονόμου επικοινώνησε μαζί της
Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα. Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της, ενώ επισήμανε πως πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο και οι υποστηρικτικοί θεσμοί για τον περιορισμό τέτοιου είδους φαινομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός μίλησε με την Αστυνόμο Α', της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της. 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις