Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το συγκινητικό κείμενο της "Καθημερινής" για τον μεγάλο οινοποιό Θανάση Παρπαρούση

Πάτρα: Το συγκινητικό κείμενο της "...

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η κ. Μερόπη Παπαδοπούλου στην στήλη spirits & wine, ο εκλιπών με τα έργα και τις ημέρες του έδωσε ένα μάθημα δημιουργίας, ήθους και ευγένειας

Ένα ολοσέλιδο κείμενο – σπονδή στον μεγάλο Αχαιό οινοποιό Θανάση Παρπαρούση που έφυγε στις 10 Ιουλίου 2023 από τη ζωή, φιλοξένησε την περασμένη Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 το περιοδικό της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και πιο συγκεκριμένα η στήλη spirits & wine της Μερόπης Παπαδοπούλου.

Στο εξαιρετικό και γραμμένο σε προσωπικό τόνο, κείμενο, εξυμνείται η μεγάλη συμβολή του εκλιπόντος στην ελληνική οινοποιία. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η Μερόπη Παπαδοπούλου στο κείμενο της με τίτλο «Τα Δώρα του Διονύσου», «ορκισμένη θαυμάστριά του τόσο για τα κρασιά, όσο και για τον χαρακτήρα και το ήθος του, θα τον κατευοδώσω σήμερα δημοσίως, όπως νομίζω ότι θα ήθελε κι εκείνος. Ήσυχα, ευγενικά, με ταπεινότητα, φινέτσα και νοστιμιά. Ανοίγοντας όλα τα κρασιά του και πίνοντας σ’ αυτόν!».

Σε άλλο σημείο του κειμένου της η κ. Παπαδοπούλου γράφει: «Αν τολμούσα να φτιάξω το ποικιλιακό τρίπτυχο του Θανάση Παρπαρούση, θα έβαζα Σιδερίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο και θα σέρβιρα αμέσως στα ποτήρια μας παγωμένο γλυκό Μοσχάτο Ρίου Πατρών, έτσι όπως μόνο ο Θανάσης ήξερε να φτιάχνει και να σου χαρίζει με μία γουλιά την ευτυχία».

Για όσους δεν έτυχε να πάρουν την «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής και να διαβάσουν το συγκεκριμένο κείμενο για τον σημαντικό αυτό και σεμνό οινοπαραγωγό που έκανε γνωστά τα Αχαϊκά κρασιά σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις