Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα-Καιρός: "Πτώση της θερμοκρασίας πτώση 8-10°C" λέει ο Νικόλας Σερέτης

Δυτική Ελλάδα-Καιρός: "Πτώση της θε...

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του καύσωνα από μετεωρολογικούς σταθμούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ένας από τους μεγαλύτερους καύσωνες που έχουν καταγραφεί, όσον αφορά την διάρκειά του (15-26/7), περνά σιγά σιγά στο «χρονοντούλαπο» της μετεωρολογικής ιστορίας της χώρας.

"Μέγιστες θερμοκρασίες που στην περιοχή της Αχαΐας άγγιξαν τους 44°C στην Αιγιάλεια και τους 40-41°C στην Πάτρα και το υπόλοιπο του νομού. Χαρακτηριστικό το πως οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών κατέγραφαν σε καθημερινή βάση μέγιστες που κυμαίνονταν από 38-41°C και ελάχιστες οι οποίες μόλις που έπεφταν από τους 30°C κοντά στο ξημέρωμα. Μία περίοδος πραγματικά εξαντλητική και κουραστική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την φύση γενικότερα. Οι υψηλότερες τιμές του κύματος σημειώθηκαν στην περιοχή της Λακωνίας και της Φθιώτιδας, ξεπερνώντας ακόμη και τους 46°C τοπικά" εξηγεί ο γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του καύσωνα από μετεωρολογικούς σταθμούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

"Βαθιά ανάσα από απόψε στην δυτική Ελλάδα και από αύριο στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση 8-10°C ανάλογα την περιοχή. Με τιμές πολύ πιο κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή δείχνει να κυλά το ερχόμενο διάστημα, και μέχρι τουλάχιστον και το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου φαίνεται πως δεν αναμένεται κάποιο νέο κύμα καύσωνα.

Στην περιοχή μας δείχνει ο υδράργυρος να σταθεροποιείται σε μέγιστες μεταξύ 33-36°C κατά Μ.Ο. με τις ελάχιστες τιμές να σημειώνουν και αυτές μια μικρή πτώση δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωϊνών ωρών. Μάλιστα το διάστημα 2-4/8 υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις για εμφάνιση αστάθειας στα ηπειρωτικά τμήματα του νομού" αναφέρει σχετικά με την πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις