Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Σε εξέλιξη φωτιά σε Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα και Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Σε εξέλιξη...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες, με τις φωτιές σε Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα και Λουτράκι να καίνε μέχρι και αυτή την ώρα.

Mάχη με τις φωτιά  έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στα τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν χθες σε Νοτιοανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

Όπως έγινε γνωστό, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν τρία ελικόπτερα και στο Λουτράκι πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σύμφωνα με το ΠΣ, τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Φωτιά σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια: Ασταμάτητη μάχη όλη νύχτα με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν -και συνεχίζεται- η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες φωτιές που καίνε σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια φωτιές επιχειρούν (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση) συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα κι από αέρος επιχείρησαν την Δευτέρα περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ δούλεψαν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι διαρκείς αλλαγές του ανέμου κάνουν την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, με τη μάχη να είναι υπεράνθρωπη. Εξαιτίας των πύρινων μετώπων, πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

Την Δευτέρα το βράδυ η Πυροσβεστική ανέφερε πως πιο δύσκολη φωτιά είναι αυτή στα Δερβενοχώρια που υπήρξε αναζωπύρωση, όπως και στην Σαρωνίδα. Ωστόσο στην Σαρωνίδα η κατάσταση πλέον είναι καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα. Καλύτερη, σε σχέση με χτες, είναι η κατάσταση και στο Λουτράκι. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν ξανά στη μάχη τα εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής των Δερβενοχωρίων έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 τα μεσάνυχτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις