Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ρωσία: Η Μαρία Ζαχάροβα περιέγραψε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με μόνο μία λέξη

Ρωσία: Η Μαρία Ζαχάροβα περιέγραψε τη Σύ...

Η σαφής σύνοψη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Σήμερα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε τη συνάντηση των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους ως μία «αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής», εξαιτίας της θέσης της Συμμαχίας αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στη σύνθεση αυτής.

«Μία αποτυχημένη Σύνοδος Κορυφής, όταν η ένταξη δεν αξίζει τον κόπο», έγραψε στο Telegram, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σημείωσε ότι σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, το ζήτημα για ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ «γενικώς δεν θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

 Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το διήμερο 11 – 12 Ιουλίου. Τους τελευταίους μήνες, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας έχει υπογραμμίσει την «άνευ προηγουμένου ενότητα των κρατών – μελών» σε όλα τα βασικά ζητήματα, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε την παραμονή της Συνόδου, οι χώρες –μέχρι την τελευταία στιγμή– συνέχισαν να συμφωνούν για το κείμενο της τελικής δήλωσης, η οποία σχετίζεται με ένα τόσο βασικό ζήτημα, όπως η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η υποστήριξη προς εκείνη και οι εγγυήσεις για την ασφάλεια του Κιέβου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις