Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πατρινή μαθητική ομάδα Smartbirds ξεχώρισε στα προκριματικά της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Πατρινή μαθητική ομάδα Smartbirds ξεχώ...

Οι Φαίδωνας, Νιόβη και Θύμιος, μαθητές Γυμνασίων της Πάτρας (20ο, Πρότυπο & 21ο) παρουσίασαν μια έξυπνη ρομποτική λύση που θα βελτιώσει τις υποδομές στους τομείς των επικοινωνιών σε παγκόσμια κλίμακα

Η Πατρινή μαθητική ομάδα ρομποτικής Smartbirds ξεχώρισε και εντυπωσίασε καθώς προκρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία Future Innovators.

Αποτελεί την πλέον καταξιωμένη ομάδα στο χώρο καθώς φέρει 2 Ολυμπιακά μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, καθώς και δεκάδες διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο.

Η «θρυλική» μαθητική ομάδα ρομποτικής Smartbirds καλείται ξανά να φτάσει την χώρα μας στην κορυφή του κόσμου!

Τα Πατρινά «εξυπνοπούλια» Φαίδωνας, Νιόβη και Θύμιος, όλοι τους μαθητές Γυμνασίων της Πάτρας (20ο, Πρότυπο και 21ο αντίστοιχα) συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο 1η Ιουλίου 2023 στα Προκριματικά της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής που για άλλη μια φορά διοργάνωσε με επιτυχία ο οργανισμός WROHellas.

Η ομάδα, συμμετέχοντας στην κατηγορία Future Innovators, κλήθηκε να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να παρουσιάσει μια έξυπνη ρομποτική λύση που θα βελτιώσει τις υποδομές στους τομείς των επικοινωνιών σε παγκόσμια κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με τις υποθαλάσσιες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και την άμεση αποκατάσταση των επικοινωνιών σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Παράλληλα, το έξυπνο και αυτόνομο ρομποτικό τους σύστημα, μπορεί να δώσει λύση πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Η πρόκριση έρχεται ως επιστέγασμα επίμονης δουλειάς και προετοιμασίας 4 μηνών των μαθητών, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Παναγιώτη Βέρρα, επιστημονικού υπεύθυνου του STEM Education Πάτρας.

Η ομάδα Smartbirds έχει εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας λαμβάνοντας την 3η θέση στον κόσμο το 2017 και την 2η θέση στον κόσμο το 2019 σε ισάριθμες προκρίσεις στους τελικούς της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και πολλές ευχές για κάθε επιτυχία στην εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ολυμπιάδα!

Όπως είδαμε στη σελίδα wrohellas.gr, o Παγκόσμιος Τελικός της World Robot Olympiad 2023 θα διεξαχθεί στον Παναμά στις 07-09/11/2023.

Περισσότερα καθώς και τα σχετικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WROHellas στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις