Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συλλυπητήρια Πελετίδη, Γεροπαναγιώτη για το θάνατο του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου

Συλλυπητήρια Πελετίδη, Γεροπαναγιώτη για...

"Το έργο του Μαρκόπουλου είναι κοινωνική πράξη"

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζοντας την θλίψη του για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε τον Γιάννη Μαρκόπουλο, έναν από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες μας, που το σπουδαίο και ξεχωριστό έργο του αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του πολιτισμού μας.

Με το μουσικό του έργο ο Γιάννης Μαρκόπουλος είχε την ικανότητα να αγκαλιάζει το πνεύμα και τις ανάγκες του λαού. 

"Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου" έλεγε και δεν ήταν μόνο ένας στίχος τραγουδιού. Ήταν η ζωή του όλη, το πνεύμα του, η ψυχή του.

Το έργο του Μαρκόπουλου είναι κοινωνική πράξη και γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει με δύναμη να ζεσταίνει τις καρδιές και να δείχνει τον δρόμο του αγώνα και στις επόμενες γενιές. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκφράζει τη θλίψη της  για την απώλεια  του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων μουσικοσυνθετών και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του. 

"Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είχε κατ’ επανάληψη αφήσει στο μουσικό του «αποτύπωμα» στην πόλη της Πάτρας, ενώ για τελευταία φορά παρουσίασε το έργο του στο κοινό της περιοχής τον Ιούνιο του 2017 μέσα από το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Θα το θυμόμαστε ως το δημιουργό που αποτέλεσε μία από τις μουσικές ψυχές της χώρας μας, μένοντας για πάντα στη μνήμη μας μέσα από τα τραγούδια του, μετουσιώνοντας τη μουσική μας παράδοση σε ζωντανή πραγματικότητα του καιρού μας" .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις