Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

4 tips για σύσφιξη σώματος

4 tips για σύσφιξη σώματος

Με συστηματική φροντίδα μπορείτε να καθυστερήσετε τα σημάδια της χαλάρωσης.

Η χαλάρωση του δέρματος δεν εμφανίζεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα και η αιτία είναι, φυσικά, η ίδια: η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, των δύο βασικών «δομικών» υλικών του δέρματος οδηγεί στην απώλεια της ελαστικότητάς του.

Το αποτέλεσμα είναι οτι καθώς υποχωρεί το πλέγμα που το κρατά σφριγηλό, εκείνο να... υποκύπτει στο νόμο της βαρύτητας.

Το πέρασμα του χρόνου και η φυσιολογική διαδικασία μείωσης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος είναι μία από τις βασικές αιτίες χαλάρωσης, μαζί με την απότομη απώλεια βάρους, την εγκυμοσύνη αλλά και τις συσσωρευμένες βλάβες από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς τη σωστή προστασία, μεταξύ άλλων.

Η χαλάρωση του δέρματος δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία και δεν χρήζει θεραπείας. Αν, όμως, δεν αισθάνεστε όμορφα με την εικόνα της, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη σύσφιξη του σώματος μόνοι τους ή σε συνδυασμό.

#1 Γυμναστική

Η συστηματική άσκηση είναι πολύ σημαντική για τη συνολική υγεία και καλή κατάσταση του οργανισμού. Κάποιες ασκήσεις, μάλιστα, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αντισταθεί στο πέρασμα του χρόνου και τη φυσιολογική διαδικασία της χαλάρωσης αλλά και στην αντιμετώπισή της, εφόσον εμφανιστεί. Η γυμναστική με βάρη βοηθάει σημαντικά στη σύσφιξη των επίμαχων ζωνών και στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά σχετικά βίντεο, όμως προσοχή: προκειμένου να είστε σίγουρη ότι κάνετε τις σωστές ασκήσεις, με τον σωστό τρόπο, ώστε να πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε αλλά και να μην ρισκάρετε την εμφάνιση άλλων προβλημάτων στο σώμα σας, συμβουλευτείτε έναν ειδικό ο οποίος θα αξιολογήσει τη συνολική σας κατάσταση και θα σας προτείνει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ασκήσεων.  

 #2 Μασάζ

Οι ειδικές τεχνικές μασάζ κατά της χαλάρωσης, ανάμεσά τους και το λεμφικό, τονώνουν την μικροκυκλοφορία, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύσφιγξη αλλά και την ενίσχυση το συνδετικού ιστού.

#3 Προϊόντα σύσφιξης

Η κοσμετολογία δεν θα μπορούσε να μην βάλει στο μικροσκόπιο και το θέμα της χαλάρωσης του σώματος που απασχολεί αρκετές γυναίκες. Οι συνθέσεις νέας γενιάς είναι ενισχυμένες με συστατικά όπως η καφεΐνη, η καρνιτίνη, τα πεπτίδια που συμβάλλουν στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας έτσι τη σφριγηλότητα και τον τόνο του δέρματος. Καθώς η χαλάρωση επέρχεται, όπως είπαμε, φυσιολογικά με το πέρασμα του χρόνου, οι ειδικοί προτείνουν να εντάξετε από νωρίς στην ιεροτελεστία φροντίδας του σώματός σας ένα προϊόν με ενυδατική και συσφιγκτική δράση, ως μια έξυπνη κίνηση που θα καθυστερήσει την εμφάνισή της. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε υπόψιν πως το ιδανικό πρόγραμμα σύσφιξης σώματος είναι ένας συνδυασμός σωστής διατροφής, συστηματικής άσκησης, μασάζ και καθημερινής χρήσης ενός προϊόντος με στοχευμένη δράση.

#4 Στον ειδικό

Τα άλματα της τεχνολογίας έχουν δώσει στα χέρια των ειδικών πολύ σημαντικά «εργαλεία» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του σώματος. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς θεραπείες σύσφιξης είναι οι ραδιοσυχνότητες, η μεσοθεραπεία, οι υπέρηχοι, τα νήματα ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις προτείνεται χειρουργική επέμβαση με μεθόδους που αποσκοπούν στη «γλυπτική» του σώματος όπως το λίφτινγκ του κάτω ή άνω σώματος, η κοιλιοπλαστική, το λίφτινγκ μηρών, η ανόρθωση στήθους, κ.ά.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being