Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Δύο πατρινοί σε θέσεις ευθύνης- Δ. Τεμπονέρας και Δ. Μάντζος μιλούν στο thebest.gr

Εκλογές 2023: Δύο πατρινοί σε θέσεις ευθ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πού στοχεύουν;

Με την κούρσα για τις  κάλπες της 25ης Ιουνίου να έχει ξεκινήσει τα επιτελεία των κομμάτων δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σε θέσεις ευθύνης βρίσκονται και δύο πατρινοί: ο Διονύσης Τεμπονέρας που μόλις ανέλαβε τη θέση του συντονιστή της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Διονύσης Τεμπονέρας και Δημήτρης Μάντζος μίλησαν στο thebest.gr για τους στόχους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για τον τρόπο που θα κινηθούν οι παρατάξεις τους αλλά και για το διακύβευμα των εκλογών.

Διονύσης Τεμπονέρας- ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Φιλοδοξούμε να πείσουμε τους πολίτες

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει καμία φιλοδοξία και προσωπική επιδίωξη μέσα από αυτή την εμπλοκή. Μόνη μου στόχευση είναι να βοηθήσω τον πολιτικό μου χώρο, να μπορέσουμε να επιτύχουμε  ένα καλύτερο πολιτικό αποτέλεσμα. Είμαστε ηγέτιδα δύναμη στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο, φιλοδοξούμε να πείσουμε τους πολίτες. 

Στόχος της επιτροπής είναι να επικοινωνήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.  Θωρούμε ότι μετά και από το κακό για εμάς αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, υπάρχει μία ανάγκη ανανέωσης στρατηγικής, ύφους, επικοινωνίας αλλά και προσώπων προκειμένου να διεισδύσουμε με τον καλύτερο τρόπο σε κοινωνικές ομάδες που δε μας προτίμησαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τον αρνητικό συσχετισμό που έχει διαμορφωθεί, φιλοδοξούμε η πολιτική μας πρόταση, μια  κυβερνητική, εναλλακτική, στιβαρή  ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση, να κατατεθεί στους πολίτες και να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όσα δε ζητήθηκαν- και με δική μας ευθύνη-  πρέπει να αποτελέσουν πεδίο πολιτικής και προγραμματικής αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα. Οι πολίτες θα κρίνουν αν θέλουν μία αλαζονική κυβέρνηση, μία γαλάζια αυτοδυναμία που έχει δείξει το ύφος και την τακτική της η αν θα δώσει ευκαιρία για κυβέρνηση των πολλών που θα σεβαστεί το κράτος, τη δημοκρατία και τους βασικούς κανόνες».

 

Δημήτρης Μάντζος – ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Πάμε με αισιοδοξία, χωρίς αλαζονεία και έπαρση

«Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ήταν πολύ θετικό για το κίνημά μας καθώς το κόμμα μας αύξησε περισσότερο από κάθε άλλο την εκλογική του επιρροή.

Είναι μία βάση για την επιστροφή και την αναγέννηση της παράταξής μας. Προφανώς όμως είναι και ένα αποτέλεσμα που είναι σεβαστό και έδωσε ρόλους σε κάθε κόμμα. Ανέδειξε και μία ανάγκη που υπάρχει πλέον για την πατρίδα μας. Απέναντι  στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας να μπορέσει να δημιουργηθεί μία αξιόπιστη, γνήσια, προοδευτική, εναλλακτική αντιπολίτευση αρχικά και διακυβέρνηση μετά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε και το χαμηλό ποσοστό του δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητο. Η ανάγκη πια είναι με σοβαρότητα, αξιοπιστία και προγραμματικές δεσμεύσεις να πάμε στις εκλογές. Με αισιοδοξία, χωρίς αλαζονεία και έπαρση, δεσμευόμενοι για την ενίσχυση του κινήματος μας. Για εμάς αυτή είναι η αποτίμηση και το διακύβευμα. Προσπαθούμε να διαβάσουμε τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της ψήφου να δούμε πού έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Μελετάμε πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες στις οποίες επίσης υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των επιδόσεών μας. Θα προχωρήσουμε στοχευμένα στο Λεκανοπέδιο, στη Θεσσαλονίκη, στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές που πήγαμε καλά και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις