Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάφλεξη στο Κόσοβο: Σε θέσεις μάχης ο σερβικός στρατός

Ανάφλεξη στο Κόσοβο: Σε θέσεις μάχης ο σ...

Στέλνει στρατό στα διοικητικά σύνορα ο Βούτσιτς

Σκηνικό έντασης έχει διαμορφωθεί στο βόρειο Κόσοβο.

Ο σερβικός πληθυσμός σε τέσσερις πόλεις προσπαθεί να αποτρέψει την ανάληψη καθηκόντων από τους Αλβανούς νεοεκλεγέντες δημάρχους. 

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προκλήθηκε πανικός. Ακολούθησαν συμπλοκές, ακούστηκαν σποραδικά πυρά.

 «Στην τρίτη προσπάθεια να εισβάλουν (οι αστυνομικοί) επιτέθηκαν και σε γυναίκες, με χτύπησαν και μένα, με ψέκασαν κατευθείαν στα μάτια από απόσταση είκοσι εκατοστών. Έχω σημάδια, όπως και σε ολόκληρο το σώμα έχω μώλωπες από τα χτυπήματα» ανέφερε ενδεικτικα ο Αλεξάνταρ Αρσενίγιεβιτς, κάτοικος του βορείου Κοσόβου.

Στο μεταξύ, στο Βελιγράδι ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θέτει τις ένοπλες δυνάμεις σε επίπεδο μάχιμης ετοιμότητας και διατάσσει μονάδες του στρατού να κινηθούν προς τα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο.

Οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα των έκτακτων δημοτικών εκλογών της 23ης Απριλίου τις οποίες μποϊκόταραν και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν.

«Η ανασφάλεια και η απόγνωση ανάγκασαν τους ανθρώπους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές αυτές» λέει ο κάτοικος Νικολά Πάκαριτς.

Σημειώνεται πως η επιλογή της σημερινής ημέρας για την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους δημάρχους δεν έγινε τυχαία.

Πάνω από 10.000 Σέρβοι από το Κόσοβο μετέβησαν σήμερα στο Βελιγράδι για να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης στον Αλεξάνταρ Βούτσιτς που οργανώνει το κυβερνών προοδευτικό κόμμα της Σερβίας.

Η κυβέρνηση στην Πρίστινα, προφανώς εκτίμησε ότι η απουσία τους θα διευκόλυνε την επιβολή της εξουσίας της στον βορρά του Κοσόβου. Εντέλει «έπεσε έξω» και το μόνο που κατάφερε ήταν να πυροδοτήσει νέα ένταση.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις