Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

p-consulting.gr: Με επιτυχία η ημερίδα για τη φροντίδα και την ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία

p-consulting.gr: Με επιτυχία η ημερίδα γ...

Διοργανώθηκε την Τρίτη 16/5, στον φιλόξενο χώρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°

Την Τρίτη 16/5, στον φιλόξενο χώρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, διοργανώθηκε εκπαιδευτική - ενημερωτική παρουσίαση στην οποία παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θέματα που αφορούν τη φροντίδα και την ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία. Η δράση διοργανώθηκε από την εταιρεία p-consulting.gr, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου  AIDA - ACTIVE AGEING for the ELDERLY with ID και περιλάμβανε ειδικούς στον τομέα των επιστημών της υγείας.

Η ημερίδα άνοιξε με την άφιξη του κοινού και τις απαραίτητες εγγραφές, και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους οργανωτές και τους ομιλητές. Παρουσιάστηκαν διάφορα θέματα στο πλαίσιο της ημερίδας, και κάθε ομιλητής παρουσίασε τις απόψεις του σε σχέση με την 3η ηλικία και τη θεματική του Έργου.

 

 

Πρώτοι ομιλητές, ο κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, γενικός διευθυντής και η κ. Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη, συνιδρύτρια της p-consulting.gr, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκαν στο έργο AIDA το οποίο προέκυψε από την ανάγκη ανάπτυξης προγραμμάτων εξειδικευμένης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την υποστήριξη και φροντίδα ηλικιωμένων με νοητική αναπηρία.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Γρηγόρης Αρχιμανδρίτης, συντονιστής ευρωπαϊκών έργων της p-consulting.gr, παρουσίασε τα παραδοτέα και τις τελευταίες δραστηριότητες του Έργου εντός και εκτός Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρέας Αρχιμανδρίτης, νοσηλευτής και εκπαιδευτής ενηλίκων, ανέπτυξε το θέμα της νοσηλευτικής και της ποιότητας ζωής στην τρίτη ηλικία και παρουσίασε διάφορες προσεγγίσεις και προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και να διασφαλιστεί η φροντίδα τους.

Στο τέλος, η Σωτηρία Μπόμπουλα-Μιχαλοπούλου, ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, μοιράστηκε τις απόψεις της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μέσω της ψυχολογικής υποστήριξης αναλύοντας ταυτόχρονα τις ψυχολογικές διακυμάνσεις του ανθρώπου στην τρίτη ηλικία.

Σπουδαίας σημασίας ήταν και οι παρουσιάσεις των σπουδαστών των τμημάτων εργοθεραπείας, νοσηλευτικής και φυσικοθεραπείας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων παρουσιάζοντας πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής μέσα από εμπειρίες και συνεντεύξεις με άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Στο τέλος κάθε παρουσίασης, υπήρχε χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, να μοιραστούν απόψεις και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τη φροντίδα και την ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.

Συνοψίζοντας, η ημερίδα αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για την παρουσίαση σημαντικών θεμάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και τη φροντίδα σε αυτήν τη ζωτική φάση της ζωής. Οι ειδικοί και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν νέες προσεγγίσεις και πρακτικές και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους.

Η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν επίσης πολύτιμες για την προώθηση της καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά