Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών από τους υποψηφίους βουλευτές Αχαΐας του ΜέΡΑ25

Επίσκεψη στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών α...

Δείτε ΦΩΤΟ

Σύντομη επίσκεψη την Πέμπτη  18/05/2023 των υποψηφίων Βουλευτών Αχαΐας του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη  Διαμαντόπουλου Παναγιώτη και Μπεκατώρου Αργυρώ στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΕΠ), μιας "θερμοκοιτίδας" νέων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

 Στο ΕΠΠ στεγάζονται περίπου 40 εταιρείες, ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο και απασχολούνται ~150 εργαζόμενοι υψηλού επιστημονικού επιπέδου σε τομείς Πληροφορικής, Μικροηλεκτρονικής, ΑΠΕ και Βιοεπιστημών. Στο ΕΠΠ είχαν την καλοσύνη να μας ξεναγήσουν ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Λουκόπουλος, και ο υπεύθυνος της εταιρείας NewDrug, κ. Ιωάννης Ματσούκας, τους οποίους και ευχαριστούμε.

 Στρατηγικός στόχος του ΕΠΠ είναι η καινοτομική επιχειρηματικότητα, την οποία και επικροτούμε ως μοχλό ανάπτυξης της ΠΔΕ και ανάσχεσης του brain drain. Δηλώσαμε ωστόσο και την αντίθεσή μας στην αποκλειστική εκμετάλλευση των επιστημονικών επιτευγμάτων προς κερδοσκοπικό όφελος μεγάλων μονοπολειακών εταιρειών, όταν υπάρχει τέτοιου είδους εξάρτηση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις