Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Στις 8.30 το βράδυ της Κυρ...

Πώς περιέγραψε τη διαδικασία ο Ηλίας Γιαννίτσιος από την Singular Logic.

Έως τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα σύμφωνα με όσα είπε ο Ηλίας Γιαννίτσιος από την Singular Logic.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, περίπου στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Ο κ. Γιαννίτσιος παρουσίασε και τα τάμπλετ που θα χρησιμοποιήσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την καταγραφή των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Γιαννίτσιος εξήγησε ότι «πηγαίνουμε tablet σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας και αυτή είναι η διαφορά σε σύγκριση με το 2019. Τότε είχαν πάει tablet σε 12.000 τμήματα και 4.500 κινητά τηλέφωνα. Πλέον δεν θα χρησιμοποιηθούν τα κινητά, αλλά καινούρια τεχνολογία».

Μέσα στο κάθε κουτί με το tablet υπάρχει η επιστολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που εξηγεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους τι πρέπει να κάνουν, οι οδηγίες χρήσης αλλά και το έντυπο με τους κωδικούς ασφαλείας με τους οποίους γίνεται η καταχώρηση και η αποστολή των δεδομένων από τα εκλογικά τμήματα.

Η διαδικασία συλλογής των δεδομένων και των αποτελεσμάτων θα γίνει με δύο τρόπους: με τον παραδοσιακό, μέσω του τηλεγραφήματος – εντύπου όπου τα λαμβάνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και προωθούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο σύστημα της Singular Logic.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω των tablet με την μέθοδο SRT (συσκευές ασφαλούς μετάδοσης).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις