Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο εκπρόσωπος της Κύπρου Andrew Lambrou που εμφανίζεται στον αποψινό β' ημιτελικό, έχει γεννηθεί στο Σίδνευ

Ο εκπρόσωπος της Κύπρου Andrew Lambrou π...

Από Κύπριους γονείς - Τραγουδά από μικρός και είχε προσπαθήσει και πέρυσι να πάει Γιουροβίζιον με την Αυστραλία αλλά δεν τα είχε καταφέρει

Γεννημένος στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας στις 25 Μαΐου 1998 από Κύπριους γονείς, είναι ο Andrew Lamprou, ο φετινός εκπρόσωπος της Κύπρου στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Ο γοητευτικός και ταλαντούχος τραγουδιστής που ζει και εργάζεται στο Σίδνεϋ, ασχολείται με τη μουσική από παιδί και πραγματικά έως τώρα έχει ακολουθήσει μία σταθερά ανοδική πορεία. Είχε προσπαθήσει και πέρυσι να πάει Γιουροβίζιον και ήταν στην διαδικασία επιλογής για την Αυστραλία αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Φέτος όμως είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα με τη δεύτερη πατρίδα του, την Κύπρο, η οποία τα τελευταία χρόνια δείχνει να το παλεύει και να πηγαίνει ιδιαίτερα καλά στον διαγωνισμό αρκεί να θυμηθούμε την συμμετοχή της εκρηκτικής Ελένης Φουρέιρα με το «Fuego» που τερμάτισε 2ο στον διαγωνισμό του 2018 πίσω από το Ισραήλ.

Ο Andrew Lamprou που σε 2 εβδομάδες θα γίνει 25 ετών και που η περσινή εκπρόσωπος της Κύπρου, Ανδρομάχη από τα Λεχαινά Ηλείας ως καλεσμένη στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου στην ΕΡΤ1 το μεσημέρι της Πέμπτης 11/5, είπε πως είναι πέρα από θαυμάσιος τραγουδιστής και ένα καλό παιδί, θα εμφανιστεί απόψε στον 2ο ημιτελικό της 67ης Γιουροβίζιον στην 6η θέση μεταξύ 16 χωρών που παίρνουν μέρος. Θα ερμηνεύσει την υπέροχη, δυναμική μπαλάντα «Break a Broken Heart» και οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές ιδιαίτερα στο σημείο που ο Andrew Lamprou ανεβαίνει με ευχέρεια σε ψηλές νότες. Ο Andrew Lamprou στα 17 του είχε πάρει μέρος και είχε εντυπωσιάσει και τους τέσσερις κριτές του Αυστραλιανού X Factor, που όπως ήταν αναμενόμενο εύκολα τον πέρασαν στην επόμενη φάση και ο ίδιος έφτασε στους 20 καλύτερους.

Μέντορας του στη συνέχεια όπως ακούσαμε στην εκπομπή του ΡΙΚ, του Λουκά Χάματσου, ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Κρις Άιζακ.

Από τα τραγούδια που έχει πει εξαιρετικά ο Andrew Lamprou είναι η επιτυχία του Sam Smith "Stay With Me" που το είχε ανεβάσει στο Instagram και η φήμη του έφτασε έως την Ευρώπη, αλλά και το χιτ της Camila Cabello «Havana».

Στις αρχές του 2021, ο Lambrou υπέγραψε με τη δισκογραφική του Σίδνευ, City Pop Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο – τραγούδι του με τίτλο "Throne".

Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, τον Ιούλιο του 2021, ο Ανδρέας Λάμπρου - Andrew Lambrou έβγαλε το κομμάτι "Lemonade" για να ακολουθήσει ακόμη ένα τραγούδι, το "Confidence - Εμπιστοσύνη". Μιλώντας γι’ αυτό το κομμάτι ο Lambrou είχε πει πως το «Confidence» έχει να κάνει με το να ξαναβρείς τη χαμένη εμπιστοσύνη και δύναμη στον εαυτό σου γιατί αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τον καλύτερο σου εαυτό.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Lambrou όπως προείπαμε, θέλησε να διαγωνιστεί για την Eurovision με τα χρώματα της Αυστραλίας με το χορευτικό κομμάτι "Electrify". Πήρε στην τελική διαδικασία, 51 βαθμούς και έμεινε 7ος.

Οκτώ ωστόσο μήνες αργότερα, στις 17 Oκτωβρίου 2022, η Κύπρος και ο ραδιοτηλεοπτικός της φορέας γνωστοποίησαν πως ο Andrew Lambrou θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Eurovision Song Contest του 2023 & μάλιστα τον ίδιο μήνα, ο νεαρός, μελαχρινός στα χρώματα, καλλιτέχνης υπέγραψε με την Panik Records, την μεγάλη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας και Κύπρου.

Τα προγνωστικά θέλουν την Κύπρο με τον Ανδρέα Λάμπρου να περνάει στον τελικό του Σαββάτου 13/5 ενώ η μεγάλη αγωνία για μας στην Ελλάδα είναι να δούμε αν θα περάσει τελικά ο 16χρονος Victor Vernikos με το “What they say” που εμφανίζεται 8ος στη σειρά.

Τον β’ ημιτελικό ανοίγει η Δανία ενώ 16η και τελευταία θα εμφανιστεί η Αυστραλία.

Δέκα χώρες από τις 16 θα προκριθούν.

*H σελίδα του Andrew Lambrou στο Instagram είναι αυτή.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight