Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η τιμημένη με Όσκαρ, Νταϊάν Κίτον υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με τον Γούντι Άλεν

Η τιμημένη με Όσκαρ, Νταϊάν Κίτον υπερασ...

Το φετινό καλοκαίρι θα την δούμε σε 2 νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες, στο «Book Club: The Next Chapter» μαζί με την Τζέιν Φόντα & στο «Maybe I Do» με τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Η 77χρονη σήμερα Αμερικανίδα ηθοποιός Νταϊάν Κίτον - Diane Keaton που μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι θα την δούμε σε 2 νέες ταινίες, στο «Book Club: The Next Chapter» μαζί με την Τζέιν Φόντα και την Κάντις Μπέργκεν και στο «Maybe I Do» όπου συμπρωταγωνιστεί με τον γκριζομάλλη γόη Ρίτσαρντ Γκιρ, υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με τον αμφιλεγόμενο κατά πολλούς σε προσωπικό επίπεδο, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Γούντι Άλεν τονίζοντας ότι είναι «περήφανη πάρα πολύ» για όλες τις ταινίες που γύρισαν μαζί.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από ταινίες με τον θρύλο Γούντι Άλεν, όπως Play it Again Sam, Sleeper, Love and Death, Annie Hall – Ο Νευρικός Εραστής που είχε θριαμβεύσει στα βραβεία Όσκαρ στην απονομή του 1978, Manhattan, Radio Days και Manhattan Murder Mystery.

Για τον ρόλο της μάλιστα στην ταινία «Annie Hall», η Κίτον βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείας Ερμηνείας.

Εναντίον του Γούντι Άλεν έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τη θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου. Ο 87χρονος σκηνοθέτης & ηθοποιός έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, αλλά αρκετές προσωπικότητες στο Χόλιγουντ έχουν γνωστοποιήσει ότι θα σταματήσουν να συνεργάζονται με τον εμβληματικό είναι αλήθεια σκηνοθέτη & σεναριογράφο και να τιμούν το έργο του.

Σε συνέντευξη στο The Hollywood Reporter, η Κίτον απάντησε σε ερώτηση εάν οι κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν έχουν «επισκιάσει» το έργο που αποτελεί καρπό της συνεργασίας μαζί του και η ηθοποιός απάντησε: «Όχι, καθόλου. Όχι. Είμαι περήφανη».

Όταν της ζητήθηκε να επιλέξει μια ταινία από την καριέρα της που ξεχωρίζει, η Κίτον επισήμανε ότι είναι η πρώτη συνεργασία της με τον Γούντι Άλεν, το φιλμ «Play it Again Sam» του 1972, εποχή που η Κίτον ήταν ανερχόμενη για να ακολουθήσει ο ρόλος της στον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα που έμελλε να την καθιερώσει.

Η Νταϊάν Κίτον ρωτήθηκε επίσης εάν οι μακροχρόνιες επαναλαμβανόμενες συνεργασίες της με σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως ο Γούντι Άλεν, η Νάνσι Μέγιερς και η Γκόλντι Χον προκαλούν ένα συναίσθημα σαν τον «έρωτα με την πρώτη ματιά».

«Όχι, προκαλούν άγχος» απάντησε. «Ανησυχείς. Αν ο σκηνοθέτης ή κάποιος με τον οποίο συμπρωταγωνιστείς είναι καταπληκτικός, είναι ανησυχητικό» διευκρίνισε η ηθοποιός που έχει αγαπηθεί και για το σικ, σοφιστικέ ντύσιμο και στυλ της.

Στο μεταξύ ο ακούραστος Γούντι Άλεν έχει έτοιμη τη νέα του ταινία, το «Coup de Chance» που έχει γυριστεί στο Παρίσι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει βρει διανομή για να κάνει πρεμιέρα στις Γαλλικές αίθουσες ενώ όπως διαβάσαμε και στο περιοδικό Αθηνόραμα, θα παιχθεί το καλοκαίρι και στα Ελληνικά σινεμά.

Στην νέα ταινία του Γούντι Άλεν, παίζουν οι Valerie Lemercier, Lou de Laage, Elsa Zylberstein, Melvil Poupaud, Niels Schneider, Grégory Gadebois και Guillaume de Tonquédec. Η αμέσως προηγούμενη ταινία του ήταν το συμπαθές “Rifkin's Festival” που είχε γυριστεί στην Ισπανία και έπαιζαν η Elena Anaya, ο Louis Garrel, η Gina Gershon και ο εξαιρετικός Γουάλας Σον. Είχε προβληθεί και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε & στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Ο Νευρικός Εραστής".

"Ο Νευρικός Εραστής".

Το νέο φιλμ του Γούντι Άλεν "Coup d...

Το νέο φιλμ του Γούντι Άλεν "Coup de Chance".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight