Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Πάνω από 100.000 οι επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο

Καλάβρυτα: Πάνω από 100.000 οι επισκέπτε...

Δράσεις για επιμήκυνση της λειτουργίας

Μεγάλη επισκεψιμότητα εξακολουθεί να καταγράφει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τους επισκέπτες φέτος να έχουν ξεπεράσει τους 100.000.

Έτσι το χιονοδρομικό έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόλους, όχι μόνο των Καλαβρύτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, τα έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου, ύψους 22.630.000 ευρώ, αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας, με ταυτόχρονα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της λειτουργίας του κέντρου εκτός χιονοδρομικής περιόδου, έχουν προγραμματιστεί δράσεις στις αρχές Ιουνίου, για τις οποίες καταγράφεται ήδη μεγάλη ανταπόκριση.

Καλάβρυτα: Δράσεις για επιμήκυνση της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, «η φετινή χρονιά ήταν μία περίεργη χιονοδρομική χρονιά, διότι είχαμε την καθυστέρηση κατά ένα μήνα της έναρξης λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς οι πρώτες χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν μετά τις 23 Ιανουαρίου». «Παρ΄ όλα αυτά», σημειώνει, «ζήσαμε τον καλύτερο Φεβρουάριο στην ιστορία του χιονοδρομικού κέντρου, αφού είχαμε πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα».

Όπως λέει ο Αλέξης Άγριος, «καταφέραμε να περιορίσουμε σε πολύ σημαντικό βαθμό τη ζημιά που προκλήθηκε από την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας» και προσθέτει: «Έτσι λοιπόν, τα πρώτα στοιχεία από τον πρόχειρο απολογισμό δείχνουν ότι η φετινή χρονιά ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, με τον δεύτερο μάλιστα μεγαλύτερο κύκλο εργασιών. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία, διότι σε μία δύσκολη χρονιά από πλευράς χιονοπτώσεων καταφέραμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και αυτό μπορώ να πω ότι είναι πολύ σημαντικό».

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 100.000» και εξηγεί: «Τα στοιχεία συνυπολογίζονται τόσο από τα εισιτήρια που κόπηκαν στο χιονοδρομικό, αλλά και από όσους ήλθαν, για να επισκεφθούν το σαλέ, να κάνουν μία βόλτα στο βουνό αλλά και δραστηριότητες, για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση εισιτηρίου».

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, ο Αλέξης Άγριος αναφέρει ότι «προσπαθούμε να υλοποιήσουμε ιδέες με τις οποίες θα καταφέρουμε να προσελκύουμε επισκέπτες και εκτός της χειμερινής περιόδου». «Έτσι λοιπόν», συνεχίζει, «οργανώνουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στις αρχές Ιουνίου, ένα φεστιβάλ μουσικής, το οποίο θα γίνει στη βάση του χιονοδρομικού και ήδη τα εισιτήρια κοντεύουν να εξαντληθούν».

«Αυτή είναι μόνο η αρχή για τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε εκτός χειμερινής περιόδου και ήδη η ομάδα του χιονοδρομικού εργάζεται, ώστε να υλοποιηθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις, με στόχο πάντα την επιμήκυνση της λειτουργίας του κέντρου», συμπλήρωσε ο Αλέξης Άγριος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις