Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας στον σύγχρονο κόσμο

Τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας ...

Παρά την πρόοδο της σύγχρονης ιατρικής, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται

Η υγεία είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της ύπαρξής μας. Αν και στη σημερινή εποχή η ιατρική επιστήμη έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει πολλές από τις ασθένειες που μάστιζαν την ανθρωπότητα για αιώνες, οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα που κλονίζει τον οργανισμό μας.

Α ρίξουμε μια ματιά στα συχνότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους σήμερα.

10. Εγκεφαλικό

Το εγκεφαλικό συμβαίνει όταν διακόπτεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, είτε από απόφραξη είτε από ρήξη σε ένα αιμοφόρο αγγείο. Είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που απαιτεί άμεση θεραπεία και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο.
 
 
9. Καρκίνος

Ο καρκίνος είναι μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και εξάπλωση μη φυσιολογικών κυττάρων στο σώμα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρκίνου και μπορούν να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος.
 
 
8. Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Η ΧΑΠ είναι μια εξελισσόμενη πνευμονοπάθεια που δυσκολεύει την αναπνοή. Συνήθως προκαλείται από το κάπνισμα ή την έκθεση σε ρύπους και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα.
 
 
7. Άσθμα

Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση του αναπνευστικού που προκαλεί φλεγμονή και στένωση των αεραγωγών, δυσκολεύοντας την αναπνοή. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, της άσκησης και του στρες.
 
 
6. Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που μπορεί να προκαλέσει επίμονα συναισθήματα θλίψης, απελπισίας και έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε ήταν ευχάριστες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα όπως κόπωση, αλλαγές στην όρεξη και διαταραχές ύπνου.

5. Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 
 
4. Καρδιοπάθεια

Η καρδιακή νόσος αναφέρεται σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την καρδιά, συμπεριλαμβανομένων της στεφανιαίας νόσου, των αρρυθμιών και της καρδιακής ανεπάρκειας. Είναι η κύρια αιτία θανάτου σε πολλές χώρες.
 
 
3. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση εμφανίζεται όταν η δύναμη του αίματος που πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών σας είναι σταθερά πολύ υψηλή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα προβλήματα υγείας.
 
 
2. Διαβήτης

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τη γλυκόζη (ζάχαρη) για ενέργεια. Υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη, ο Τύπος 1 και ο Τύπος 2, και οι δύο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

 
 
1. Παχυσαρκία

Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ένα άτομο έχει υπερβολικό σωματικό λίπος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Ποιοι φόροι συμψηφίζονται με τον ΕΝΦΙΑ

Τα 4 ζώδια που συνηθίζουν να κάνουν παράλληλες σχέσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being