Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ξεχασμένη» η Ραδινού, κατάντησε υπαίθρια τουαλέτα- Οι καταστηματάρχες ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από το Δήμο

Πάτρα: «Ξεχασμένη» η Ραδινού, κατάντησε ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το thebest.gr έκανε τη δική του αυτοψία στο υποβαθμισμένο δρομάκι της καρδιάς του εμπορικού κέντρου

Απογοητευμένοι οι συμπολίτες έμποροι και επιχειρηματίες από την εικόνα του πεζόδρομου στη Ραδινού όπου δραστηριοποιούνται.

Αν και το δρομάκι συνορεύει με τις πολυσύχναστες Ρήγα Φεραίου και Μαιζώνος, δηλαδή βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού και ιστορικού κέντρου, η κατάστασή του είναι θλιβερή,οδηγώντας τους καταστηματάρχες να απευθυνθούν για δεύτερη φορά στο Δήμο Πατρέων. «Για την ασφάλεια των πολιτών, τη δική μας αλλά και την πιο «νοικοκυρεμένη» εικόνα του κέντρου της Πάτρας  ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την προσοχή και τη φροντίδα σας» αναφέρει το έγγραφο που μόλις έστειλαν στους αρμοδίους.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι μαγαζιών ρουχισμού, αξεσουάρ, καλλωπισμού, εστίασης της Ραδινού ζητούν επαρκή φωτισμό καθώς όπως σημειώνουν το σημείο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο ναρκομανών, αθίγγανων αλλά και σε υπαίθρια τουαλέτα – «άπειρες φορές έχουν ουρήσει και αφοδεύσει» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά. Ζητούν επίσης πιο εντατική και συχνή καθαριότητα αλλά και νέα πλακόστρωση. Εδώ και χρόνια ο πεζόδρομος είναι «ξηλωμένος», γεμάτος σπασίματα και ανωμαλίες, που προκαλούν ατυχήματα ώστε οι περαστικοί και ειδικά οι  ηλικιωμένοι σκοντάφτουν και πέφτουν.

 Το αίτημα συνυπογράφουν οι Σπυρίδων Λαμπρόπουλος, Χρήστος Μουρτζούχος, Μαρία Κυριαζή, Βασίλης Φαιλαδης, Μιχάλης Σιμεωνίδης, Βασιλική Ζορμπά, Χαρά Μπενετάτου, Ανδριάνα Σπαθή, Σοφία Στεργίου. Επισημαίνουν μάλιστα πως είχαν αποτανθεί ξανά στο Δήμο πριν κάποιους μήνες αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Ο φακός του thebest.gr επισκέφθηκε το δρομάκι και κατέγραψε μια εικόνα ανεπίτρεπτη, σε εποχές που όλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έχουν αξιοποιήσει τέτοια κεντρικά περάσματα με επιμελημένο τρόπο, ώστε να εντάσσονται υποδειγματικά και εναρμονισμένα στην καθημερινή «κουλτούρα» του δρόμου και της αγοράς. Σκουπίδια, χαλάσματα, επικίνδυνα κομμάτια στο οδόστρωμα, παρατημένα αντικείμενα, μπογιατισμένες πόρτες και τοίχοι, σπασμένα τζάμια προδίδουν αυτόματα την εγκατάλειψη. Δυστυχώς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις