Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρέθυμνο: Διαφωνία εισαγγελέα - ανακρίτριας για τον τράπερ που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό

Ρέθυμνο: Διαφωνία εισαγγελέα - ανακρίτρι...

Στο δικαστικό συμβούλιο η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του 24χρονου τράπερ στο Ρέθυμνο και του 30χρονου Αλβανού

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία των απολογιών και της τελικής απόφασης Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για τον 24χρονο τράπερ και τον 30χρονο Αλβανό που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης στο Ρέθυμνο, μετά από συναυλία.

Υπήρξε διαφωνία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η μεν Ανακρίτρια τάχθηκε υπέρ του να αφεθούν ελεύθεροι με όρους, ο δε Εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της προφυλάκισης.

Έτσι η ποινική τους μεταχείριση θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Ρεθύμνου, που κανονικά προβλέπεται να συνεδριάσει εντός πέντε ημερών, ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποια ζητήματα, όπως το πού θα βρίσκονται μέχρι τότε οι δύο κατηγορούμενοι.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις διατάσσεται η κατ' οίκον κράτηση μέχρι να συνεδριάσει και να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εν προκειμένω οι δύο κατηγορούμενοι δεν ζουν στην Κρήτη. Αυτό το σκέλος αναμένεται να ξεκαθαριστεί εντός της ημέρας.

Σε ότι αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, τον 23χρονο Έλληνα συνεργάτη του τράπερ, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους: της απαγόρευσης εξόδου, της εμφάνισης και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 3000 ευρώ.

Στη διάρκεια της διαδικασίας των απολογιών, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου και οι "Catσούλες" προς στήριξη της κοπέλας.

Η καταγγελία της 19χρονης για βιασμό από τον τράπερ
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 19χρονη φοιτήτρια, το βράδυ της Κυριακής είχε πάει σε γνωστό μαγαζί του Ρεθύμνου όπου τραγουδούσε ο 24χρονος τράπερ. Όπως αναφέρει το cretapost, η 19χρονη υποστήριξε πως μετά τη συναυλία η ίδια, η οποία ήταν σε κατάσταση μέθης, μαζί με έναν 23χρονο, συνεργάτη του τράπερ, πήγαν σε ξενοδοχείο της πόλης.

 Εκεί, ο 23χρονος, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, της προσέφερε ποσότητα κάνναβης με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει τελείως τον έλεγχο. Λίγη ώρα μετά, στο δωμάτιο έφτασαν ο 24χρονος τράπερ μαζί με έναν 30χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την 19χρονη, προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Όταν λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποίησε τι είχε γίνει, ενημέρωσε κάποιους φίλους της και μετέβησαν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας τον 30χρονο στο λιμάνι του Ηρακλείου την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο καράβι με προορισμό τον Πειραιά.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση
Κανένα εύρημα βιασμού δεν προκύπτει από την ιατροδικαστή εξέταση στην οποία υπεβλήθη η 19χρονη στο Ρέθυμνο που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από γνωστό ράπερ και έναν ακόμα άνδρα φέρνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις