Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Μακρόν με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η Γαλλία «βράζει»

Ο Μακρόν με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η ...

Οι τρεις επιλογές που έχει

Αντιμέτωπος με ένα γιγαντιαίο κύμα διαμαρτυρίας βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις, τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, επιμένει στην εφαρμογή της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Όπως εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg, οι σύμμαχοι του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση εξακολουθούν να υποστηρίζουν την αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αλλά αρκετοί από αυτούς παροτρύνουν τον πρόεδρο να βρει έναν τρόπο να αποφορτιστεί από τις διαδηλώσεις.

Με την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που αντιμετωπίζουν διαδηλωτές στους δρόμους, ανησυχούν ότι κάποιος θα μπορούσε να σκοτωθεί, εξαπολύοντας ένα νέο κύμα οργής.

«Οδεύουμε σε άγνωστο έδαφος και κάθε βήμα μας φέρνει πιο κοντά σε μια καταστροφή και ένα πιθανό θανατηφόρο περιστατικό», δήλωσε ο Ερίκ Μποτορέλ, νομοθέτης του κόμματος Αναγέννηση του Μακρόν από τη Βρετάνη. «Η πιο επείγουσα προτεραιότητα είναι η αποκλιμάκωση της βίας».

Τρεις επιλογές

Μια επιλογή θα ήταν να πατήσει παύση στη συνταξιοδοτική νομοθεσία, δίνοντας στον Μακρόν την ευκαιρία να ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με τα μετριοπαθή συνδικάτα για τις συνθήκες εργασίας και να διευρύνει την εστίαση σε θέματα εκπαίδευσης και υγείας, σύμφωνα με τα αιτήματα των διαδηλωτών, δήλωσε ο οικονομολόγος Φιλίπ Αγκιόν, ο οποίος υπήρξε κινητήριος δύναμη πίσω από τις πολιτικές του Μακρόν, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης των συντάξεων.
Η δεύτερη επιλογή είναι να αφήσει την κατάσταση όπως έχει και να περιμένει να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ωστόσο, ελοχεύει ο κίνδυνος να σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος και να παρεκτραπούν περισσότερο τα πράγματα.
Έπειτα, η τρίτη και πιο επικίνδυνη επιλογή του Μακρόν, είναι να προκηρύξει πρώρες εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το κόμμα του θα βγει πρώτο μεν, αλλά με αρκετά μειωμένα ποσοστά. Αυτό σημαίνει συνεργασία με άλλες παρατάξεις, αλλά και ότι θα απωλέσει ένα σημαντικό μέρος της εξουσίας, εξαιτίας της συγκυβέρνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις