Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η μόνη εγγύηση σταθερότητας

Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η μόνη εγγύηση ...

Κυβέρνηση συνεργασίας με προοπτική 4ετίας πρόκρινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερότητα σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Αυτό το μήνυμα έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στις μετεκλογικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας με προοπτική 4ετίας σε αντίθεση με την Ν.Δ που επιζητά μια κυβέρνηση με βουλευτές άλλων κομμάτων που αντικειμενικά δεν είναι μακρόπνοη.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, αν θέλουμε άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό πέραν του κυρίου Μητσοτάκη, πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κύριο Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η προϋπόθεση.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με απλή αναλογική είναι το κλειδί που θα δρομολογήσει εξελίξεις την επόμενη μέρα για να έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας». Τόνισε επίσης την ανάγκη για ένα «μοντέλο συνεργασιών στην βάση προγραμματικών συγκλίσεων» όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίθεση με τις προθέσεις του Κ.Μητσοτάκη που στοχεύει σε «μια κυβέρνηση κουρελού» με βάση την …οικογενειακή εμπειρία σε αποστασίες.

Νωρίτερα είχε επισημάνει αναφορικά με το μετεκλογικό σκηνικό πως «αρχίζει και διαφαίνεται σε όλους ότι η κυβέρνηση που θα έχουμε θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας». Σημειώνοντας πως «θα είναι είτε η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε ενδεχομένως μια κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό την Ν.Δ».

Είπε πως «τελείωσε η συζήτηση περί αυτοδυναμιών» προσθέτοντας πως «ακόμη και αν είχα την επιλογή μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα διάλεγα μια κυβέρνηση συνεργασίας». Σημείωσε μάλιστα ότι τα κόμματα αυτή την περίοδο είναι ανταγωνιστικά αλλά μέχρι το μετεκλογικό σκηνικό «μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία» οπότε «θα ακούσετε πολύ διαφορετικά πράγματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη επισημαίνοντας ότι εστιάζει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αναρωτώμενος: «Το μόνο πρόβλημα του είναι ο Κ.Μητσοτάκης και όχι η πολιτική του Κ.Μητσοτάκη;» δηλαδή – εξήγησε- «η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των απευθείας αναθέσεων, της φτωχοποίησης της κοινωνίας».

Παράλληλα επέμεινε στην θέση του ότι οι πρωθυπουργοί πρέπει να προκύπτουν από την λαϊκή ψήφο σχολιάζοντας πως «την τελευταία που δεν επέλεξε ο ελληνικός λαός τον πρωθυπουργό και τον επέλεξαν άλλοι δεν είχαμε και πολύ καλά πολιτικά αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην Γαλλία λέγοντας ότι η πολιτική Μακρόν «έχει κατακερματίσει το πολιτικό σύστημα» ασκώντας «μια πολιτική οικονομική και κοινωνική που διευρύνει τις ανισότητες σε ακραίο βαθμό». Σημείωσε ότι «το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού νέμεται τον πλούτο που παράγει το 90% του πληθυσμού» λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία είναι «μια αντίδραση φυσιολογική» και «κάποια στιγμή θα έρχονταν» αφού πρόκειται για «μια χώρα με μεγάλη παράδοση αγώνων και κατακτήσεων».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε αναφορικά με ένα άρθρο σε γαλλικό περιοδικό σχετικά με τον ίδιο και την μεταρρυθμιστική πολιτική του αναφέροντας: «Έχω την εξής δραματική δυστυχία να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή αλλά στην Ελλάδα ένα μέρος της αστικής τάξης και ιδίως της διαπλεκόμενης να με θεωρεί ακραίο ακτιβιστή και όχι μεταρρυθμιστή» «οι μεταρρυθμίσεις έχουν πρόσημο, δεν είναι ουδέτερες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις