Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γιώργος Θωμάς για τα "απαγορευτικά" στον Έσπερο: Έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης

Ο Γιώργος Θωμάς για τα "απαγορευτικ...

Τι αναφέρει

Για αυστηρό έλεγχο και περιορισμούς καθόσον, το σωζόμενο σήμερα κέλυφος του κτηρίου του Έσπερου έχει χαρακτηριστεί το 1985 ως "έργο τέχνης", κάνει λόγο με σχόλιό του του στο fb ο πρώην Γ,Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Θωμάς.

Υπενθυμίζοντας ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται το κτήριο είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να περάσει από "κόσκινο". Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Θωμάς:

 «Το σωζόμενο σήμερα κέλυφος του κτηρίου έχει χαρακτηριστεί το 1985 ως "έργο τέχνης". Ήταν η εποχή που ήμουνα Ειδικός Γραμματέας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Υπουργός Πολιτισμού η μια και μοναδική Μέλινα Μερκούρη.

Την εποχή εκείνη , με την βοήθεια και της Δντριας της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Νοτιοδυτικης Ελλάδας, της κας Ευγενίας Γατοπούλου , πάνω από 100 κτήρια στην Πάτρα χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία.

Σχετικά τώρα με τον έλεγχο και τις επιβαλλόμενες εγκρίσεις,: Οποιοδήποτε έργο στο συγκεκριμένο ακίνητο υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και περιορισμούς καθόσον, πέρα από τον χαρακτηρισμό του κελύφους ως "έργο τέχνης", το οικόπεδο βρίσκεται :

1. εντός του Αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Πάτρας ( οριοθέτηση 2012).

2. εντός του παραδοσιακού τμήματος της πόλης των Πατρών ( οριοθέτηση 1996),

3. πλησίον τεσσάρων (4) σημαντικών μνημείων της πόλης , του Δημοτικού θέατρου ΑΠΟΛΛΩΝ, των κτηρίων Εξαγωγικού και εισαγωγικού εμπορίου , και του απέναντι γωνιακού που στεγάζει την Εθνική Τράπεζα, κτήρια χαρακτηρισμένα ως « έργα τέχνης» και ιστορικά μνημεία ,

 4. Δίπλα από τα δυο σιντριβάνια και τους 10 φανοστάτες της πλατείας Γεωργίου Α΄ τα οποία και τα 12 είναι χαρακτηρισμένα και προστατεύονται ως νεότερα μνημεία και

5, απέναντι από το ακίνητο Χαραλαμπόπουλου, επίσης χαρακτηρισμένο ως "έργο τέχνης" .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις