Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δέκα διάσημοι που «έφυγαν» χωρίς κληρονόμο- Τα χρήματά τους έγιναν μήλο της έριδος

Amy Winehouse (Photo: AFP)

Amy Winehouse (Photo: AFP)

Τι απέγινε η αμύθητη περιουσία τους

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε άβολα στην ιδέα του θανάτου, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας διαθήκης. Για έναν συνηθισμένο άνθρωπο, το να αφήσει κάπου την κληρονομιά του δεν είναι και τόσο πολύπλοκο, αφού, συνήθως, η περιουσία δεν είναι τόσο μεγάλη.

Όμως, η τύχη της περιουσίας ενός πλούσιου και ισχυρού που “φεύγει” χωρίς να ορίσει κληρονόμο, μπορεί να αποτελέσει τουλάχιστον σπαζοκεφαλιά. Οι μνηστήρες που διεκδικούν ένα κομμάτι από τον πλούτο του απολεσθέντα είναι πολλοί, και καταλήγουν να εμπλέκονται σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες.

Ποιοι είναι λοιπόν οι Διάσημοι που έφυγαν χωρίς να αφήσουν διαθήκη;

10. Michael Jackson
 
Με το θάνατο του Michael Jackson το 2009,  κάποιοι συγγενείς του προσπάθησαν ν’αμφισβητήσουν τη Διαθήκη του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν νόμιμη, δεδομένης της ψυχολογικής κατάστασης του καλλιτέχνη. Τελικά όμως η 750 εκ. περιουσία του μοιράστηκε στην μητέρα και τα τρία παιδιά του.
 
 
9. Aretha Franklin

Κανείς δεν είναι σίγουρος για την ακριβή περιουσία που άφησε πίσω της η Aretha Franklin, καθώς υπολογίζεται μεταξύ 18 και 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τραγουδίστρια άφησε τέσσερα ανυπόγραφα έγγραφα, τα οποία είναι προσχέδια της διαθήκης της, όμως οι δικαστικές αρχές ακόμα δεν είναι σίγουρες για το ποια ήταν εν τέλει η τελευταία επιθυμία της.
 
 
7. Kurt Cobain
Η περίπτωση του τραγουδιστή των Nirvana είναι μια από τις πιο απλές. Μπορεί να μην άφησε διαθήκη, όμως ως νόμιμοι κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας με πολλά εκατομμύρια ορίστηκαν η Γυναίκαγκαι η κόρη του.
 
 
6. Bob Marley
Όταν πέθανε ο Bob Marley η περιουσία του εκτιμώταν στα 30 εκ. δολάρια, και σήμερα παραμένει ένας από τους καλλιτέχνες που η αξία τους ανέβηκε κατά πολύ μετά θάνατον. Ο ίδιος δεν έκανε ποτέ διαθήκη λόγω της ρασταφαριανιστικής πίστης του. Σύμφωνα με το νόμο της Τζαμάικα, μισή περιουσία θα πήγαινε στη γυναίκα του και μισή στα παιδιά του. Αν και αυτό φαίνεται πολύ απλό, εμφανίστηκαν πολλοί που υποστήριξαν ότι είναι παιδιά του. Το δικαστήριο αργότερα περιόρισε τους νόμιμους κληρονόμος του σε 11.
 
 

5. Jimi Hendrix

Όταν πέθανε ο Jimi Hendrix το 1970, η περιουσία του εκτιμόταν στα 50 εκ. δολάρια, τα οποία κληρονομήθηκαν από τον πατέρα του. Όταν και εκείνος συνέταξε τη διαθήκη του, μοίρασε την περιουσία του Jimi ανάμεσα στον γιο και την υιοθετημένη κόρη του. Ωστόσο, λίγο πριν πεθάνει αποκλήρωσε τον γιο του, με αποτέλεσμα η περιουσία να περάσει στα χέρια της θετής κόρης.
 
 
4. Amy Winehouse
Η βραβευμένη με Grammy μουσικός, Amy Winehouse, πέθανε ξαφνικά χωρίς ν’αφήσει διαθήκη, και η περιουσία των 3.4 εκ. δολαρίων πήγε στους γονείς της. Το 2019 όμως, ο πρώην σύζυγος της Winehouse, τους πήγε στα δικαστήρια, ζητώντας 1.4 εκ. δολάρια. Η κίνηση αυτή εξόργισε τους φανς, καθώς εκείνος ήταν που “σύστησε” τη Winehouse στις ουσίες που τελικά της κόστισαν τη ζωή.
 
 

3. Tupac Shakur
Όταν δολοφονήθηκε το 1996, ο  Tupac χρώσταγε χρήματα στην δισκογραφική του εταιρεία. Όμως μετά το θάνατό του, η περιουσία του αυξήθηκε κατά πολύ λόγω των έξι άλμπουμ του που κυκλοφόρησαν μετά θανάτια. Η μητέρα του κληρονόμησε τα χρήματά του, όμως όταν πέθανε και εκείνη, τα περιουσιακά του στοιχεία πέρασαν πάλι στη δισκογραφική εταιρεία.
 
 
2. Barry White
Αν και ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, χώρισε με τη γυναίκα του το 1988, το διαζύγιό τους δεν εκδόθηκε ποτέ. Έτσι, όταν πέθανε το 2003, η πολλών εκατομμυρίων περιουσία του, έμεινε σε εκείνη. Μετά από δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του, έφτασαν σε κάποιου είδους συμβιβασμό, όμως μετά από χρόνια βρέθηκαν και πάλι στα δικαστήρια.
 
 
1. Prince
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το θάνατο του πολυβραβευμένου τραγουδιστή Prince, κι όμως το τοπίο για την 300 εκ. δολάρια περιουσία του ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, αφού ο Prince δεν άφησε διαθήκη.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις τώρα:

Πάτρα: Σαν να είναι η καταστροφή η λίμνη και εμείς τα... φλαμίνγκο

Δυτική Αχαΐα: "Πρόσωπο με πρόσωπο" με τα τσακάλια έχουν βρεθεί κάτοικοι σε Μόβρη, Άραξο και Δύμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight