Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τον εξορθολογισμό των συντάξεων χηρείας

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τον εξορθολογισμ...

Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής , κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την ισότιμη μεταχείριση των δικαιούχων σύνταξης χηρείας του Δημοσίου.

 Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

 “O Νόμος 3620/2007, που ρύθμιζε τις συντάξεις χηρείας του Δημοσίου, προέβλεπε τη καταβολή της μιας εκ των δύο συντάξεων, μειωμένη κατά 75% και συγκεκριμένα απέδιδε το 25% της σύνταξης. 

 Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι πριν από το 2007, ο ένας εκ των δύο επιζώντων συζύγων, λάμβανε -εξ΄ ιδίου δικαιώματος- τη σύνταξη από το Δημόσιο, ενώ δικαιούτο να επιλέξει τη μεγαλύτερη σύνταξη. 

 Ωστόσο, με το Νόμο 4387/2016, οι δικαιούχοι, λαμβάνουν μόνο το 70% της σύνταξης του αποβιώσαντος κατά τα τρία πρώτα χρόνια της χηρείας και αφού συμπληρωθούν τα 3 χρόνια, λαμβάνουν ποσοστό 50% δια βίου. 

 Το γεγονός αυτό συνιστά αδικία, αφού δημιουργεί δύο κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που αντιμετωπίζονται με άνισο και διακριτό τρόπο”. 

 Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την ισότιμη μεταχείριση των δικαιούχων σύνταξης χηρείας του Δημοσίου και β) πότε αναμένεται η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις