Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέο συλλαλητήριο σήμερα για τα Τέμπη

Φωτό από το συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου

Φωτό από το συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου

Ένα ακόμα συλλαλητήριο για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας απηύθυνε χθες κάλεσμα.

Σε ανακοίνωσή του επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- Παράρτημα Αχαΐας αναφέρει για τη σημερινή κινητοποίηση:

 

Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους | Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

Όλοι-ες στο συλλαλητήριο φορέων και σωματείων την Κυριακή 12/3/2023 12:00 μ.μ στην πλ. Γεωργίου

 

 "Οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στα πλαίσια της απεργίας της 8ης Μάρτη έστειλαν μήνυμα ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση και στις πολιτικές της παρά το όργιο της αστυνομικής καταστολής. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαός και νεολαία διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα με κεντρικό σύνθημα «οι Ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν! Οι ζωές μας πάνω απ’ τα κέρδη τους».

Το έγκλημα των Τεμπών έδειξε με τον τραγικότερο τρόπο ότι οι πολιτικές Κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου δολοφονούν. Ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, διάλυση δημόσιων υπηρεσιών, εντατικοποίηση της εργασίας, απαξίωση των εργαζομένων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον φόρο αίματος που κλήθηκε να πληρώσει η εργατική τάξη και η νεολαία για άλλη μία φορά. Είναι νωπή ακόμα η μνήμη των θυμάτων της πανδημίας που πέθαναν εξαιτίας της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η κανονικότητα της προσαρμογής στις επιταγές της ελεύθερης αγοράς, των κερδών, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων κόστους-οφέλους σκοτώνει. Κι ενώ τα σωματεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους προειδοποιούσαν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, για τα ζωτικής σημασίας προβλήματα για την ασφάλεια των μεταφορών, το μαύρο μπλοκ κυβερνήσεων, ιδιωτικών συμφερόντων, ΜΜΕ – καναλαρχών, υπό την υψηλή εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αδιαφορούσαν, καταργούσαν εργατικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία συνολικά με το Ν. Χατζηδάκη. Σχεδόν δεν υπάρχει πλέον απεργία που να μην κρίνεται  παράνομη από τα δικαστήριά τους.

Οι μαζικότερες, κυριολεκτικά παλλαϊκές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων φορέων του κινήματος έγιναν χωρίς την «σφραγίδα» της ΓΣΣΕ που για μια ακόμα φορά στήριξε την κυβέρνηση και το σύστημα. Δεν είχαμε καμία αυταπάτη και μάλιστα οι κινητοποιήσεις αυτές δείχνουν το δρόμο για ένα άλλο εργατικό κίνημα, πραγματικά ταξικό, ανεξάρτητο μαχητικό και νικηφόρο. Μάλιστα οι πιέσεις δεκάδων σωματείων σε όλη την Ελλάδα εξανάγκασαν την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ να καλέσει νέα απεργία στις 16 Μάρτη, που το μήνυμα πρέπει να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο, αντικυβερνητικό, ανατρεπτικό.

Θεωρούμε ότι η απαξίωση ό,τι είναι δημόσιου αποτελεί στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ένωσης που προσπαθούν να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, δίχως να λογαριάζουν ούτε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Μπροστά στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης που προτάσσει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις ευθύνες της, πρέπει να δώσουμε συνέχεια στις διαδηλώσεις οργής, απεργίας και αγώνα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες που οργανώνονται από τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία, τις καταλήψεις των καλλιτεχνών, τις συλλογικότητες στις γειτονιές. Μας φοβούνται γιατί αυτό το κίνημα ξεφεύγει από τις συνηθισμένες προτάσεις κυβερνητικής εναλλαγής και κοινοβουλευτικής ενσωμάτωσης.

 

Τώρα είναι η ώρα, με απεργίες και διαδηλώσεις και κλιμάκωση του αγώνα, να πάρουμε πίσω τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες, να ανατραπεί η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτικής της στην οποία ορκίζονται πιστά τα κόμματα της συναίνεσης. Με αγώνες τιμάμε του νεκρούς μας! Για να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα.

Απαιτούμε:

•         ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ. Να επιστρέψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες οι εταιρείες, αποκλειστικά στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.

•         Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

•         Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής-Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.

•         Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές. Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού. Τεχνικός Ασφάλειας και γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα

•         Να πληρώσουν οι ένοχοι. Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

•         Δημόσια Αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ.) και την πρόσβαση όλων σ’ αυτά! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ!

•         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος!

•         Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.

•         Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – ΟΕΑΔ – Μεταφορές κλπ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι Κυβερνήσεις που τις υπηρετούν σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!"

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις