Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Nέο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μαρτίου για τα Τέμπη

Πάτρα: Nέο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μ...

Στην πλατεία Γεωργίου

Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Μαρτίου στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Κυριακή 12/2/2023 στην πλ. Γεωργίου

Παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στα πλαίσια της απεργίας της 8ης Μάρτη. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαός και νεολαία διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα. Τα πιο απομακρυσμένα μέρη, από άκρη σε άκρη οι δρόμοι πλημμύρισαν από την οργή, την καταγγελία, την διεκδίκηση, τον αγώνα για την ανατροπή.

 Οι πιο συγκλονιστικές, κυριολεκτικά παλλαικές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών που έγιναν χωρίς την ΓΣΣΕ και ενάντια στην ΓΣΕΕ που για μια ακόμα φορά στήριξε την κυβέρνηση και το σύστημα δεν έπεσαν απ τον ουρανό. Ήταν αποτέλεσμα των μικρών και των μεγάλων αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος.  Τα ρυάκια που άνοιγαν μέσα στον ζόφο της πανδημίας, οι αντιστάσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες της e-food και της COSCO , η πανεργατική στις 9 Νοέµβρη, ο πολύµηνος αγώνας των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, οι  απεργίες στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί, να σαρώσει την συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.  Δεν  είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

 

Τώρα  είναι η  ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την ανατροπή. Δεν περιμένουμε τις κάλπες. Παλεύουμε Για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, για να μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή.   . Με πολιτικό πρόγραμμα πάλης που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής, της προηγούμενης, το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Με απεργιακή κλιμάκωση, με νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε γωνιά της χώρας. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε οργάνωση και φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, για δημοκρατική συζήτηση, ενημέρωση, ανάδειξη αιτημάτων και οργάνωση του αγώνα, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, ενεργοποίηση κάθε αγωνιστικής δύναμης, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη.  Για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα. 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απαιτούμε:

Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.
Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας που έχουν υλοποιήσει και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αντεπίθεση παντού για να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα, για κατακτήσεις υπέρ του λαού τώρα με απεργίες-καταλήψεις- διαδηλώσεις".
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις