Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βαρουφάκης: Αναρρώνω- Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη

Βαρουφάκης: Αναρρώνω- Ο τραυματισμός μου...

Η νέα ανάρτηση μετά την επίθεση

Σε νέα ανάρτηση του στο Twitter, o γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζητά ο τραυματισμός του κατά την επίθεση που δέχθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής (10.03.2023), να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση “να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα”.

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου αντιεξουσιαστή, που είναι γνωστός στις Αρχές και φέρεται να είναι αυτός που τραβούσε το βίντεο της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ πιθανόν να τον κλώτσησε κιόλας. Οι δράστες δεν βρίσκονταν στο μαγαζί, αλλά ειδοποιήθηκαν για την παρουσία του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και πήγαν στο σημείο και του επιτέθηκαν.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ακόμη δυο ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ συνολικά στο επεισόδιο έχουν λάβει μέρος 6-7 άτομα, γνωστά στην Πλατεία Εξαρχείων.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν στο εστιατόριο, χωρίς την αστυνομική του φρουρά, κατόπιν επιλογής του. Οι δράστες τον πλησίασαν με επιθετικές διαθέσεις.

Ο ίδιος σηκώθηκε και ζήτησε να βγει έξω μαζί τους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση εντός του καταστήματος. Τότε, άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να μεταβεί αιμόφυρτος στον “Ευαγγελισμό”, όπου διαπιστώθηκε το κάταγμα στη μύτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο, αλλά δεν ήθελε και αποχώρησε αργά το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις