Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό έρευνα η περιουσιακή κατάσταση ιθυνόντων των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hellenic Train

Υπό έρευνα η περιουσιακή κατάσταση ιθυνό...

Νέο μέτωπο ερευνών ανοίγει από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Μεγάλη έρευνα ξεκινά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση όσων έχουν εμπλακεί σε συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας για έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη τίθενται στο στόχαστρο των ερευνών όσοι είχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, αλλά και όλοι οι εργολήπτες, συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων.

Στόχος της έρευνας είναι να ερευνηθούν εξονυχιστικά τα επίμαχα περιουσιακά στοιχεία ώστε άν διαπιστωθεί, από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλα δεδομένα, ακίνητη περιουσία κλπ ότι η περιουσία τους δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, να ελεγχθεί εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες αλλά και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι εφέτες που αναλαμβάνουν τις έρευνες
 Θυμίζουμε ότι δύο εφέτες αναλαμβάνουν τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, έπειτα από συνεδρίαση.

 Τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα αναλαμβάνουν ο Σωτήρης Μπακαϊνης ως τακτικός ανακριτής και η Σοφία Λυμπεριάδου ως αναπληρώτριά του.

 Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Ολομέλεια όρισε δύο εφέτες ανακριτές, έναν τακτικό και τον αναπληρωματικό του, ώστε να υπάρξει ταχύτητα στην υπόθεση της ανάκρισης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

 Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις