Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εγκλωβισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Εγκλωβισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Του Περικλή Νασόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επερχόμενες εκλογές- Το θέμα είναι αν αυτή τη φορά, θα καταλάβει γιατί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλα τα κόμματα -για να μην γελιόμαστε- αποτελείται από ετερόκλητες ομάδες που περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές απόψεις, τόσο σε θέμα πολιτικής όσο και επικοινωνίας. Η πολυσυλλεκτικότητα των απόψεων, όσο απαραίτητη είναι -ειδικά σε ένα κόμμα της Αριστεράς- για την παραγωγή πολιτικής αλλά και ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαφύλαξη των στεγανών μιας παράταξης που “ψήλωσε” πολύ και απότομα, τόσο καταστροφική είναι για την παραγωγή πρόσφορης επικοινωνιακής τακτικής.

Κανένα άλλο κόμμα, δεν παγιδεύεται σε τέτοιο βαθμό στην αυτοαναφορικότητα του, με αποτέλεσμα να χάνει σε τόσο μεγάλο βαθμό την κοινωνική του γείωση. Κανένα άλλο κόμμα δεν δρα -κυρίως επικοινωνιακά- με γνώμονα το φαντασιακό του και, με το βλέμμα αποκλειστικά στην κομματική του βάση και μοναδικό μέλημα να μην στεναχωρήσει τα μέλη του.

Όσο και να προσπαθώ, αδυνατώ να καταλάβω σε τί ωφελεί μια στρατηγική που έχει σκοπό να πωρώσει τον πυρήνα ή έστω και τον κοινωνικό περίγυρο, όταν αποδεδειγμένα πλέον αυτός δεν επαρκεί για να κερδίσεις τις εκλογές.

Και η επιλογή της διατήρησης του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια είναι ακριβώς, μια τέτοια επιλογή, “να μην στενοχωρήσουμε” ή “να πωρώσουμε τα μέλη” -εκτός αν έχει παρασκήνιο το οποίο αγνοώ. Καμία άλλη λογική και, το βλέμμα πολύ μακριά από την κοινωνία.

Με βάση το textbook, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμελώς αγνοεί, ο Νίκος Παππάς έπρεπε να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου γιατί μας αρέσει ή όχι είναι τελεσίδικα καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο Νίκος Παππάς παραμένει μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Τσίπρας δεν πουλάει τους στρατιώτες του και θα τον στηρίξει μέχρι να δικαιωθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Καταγγέλλουμε τη θλιβερή ελληνική Δικαιοσύνη, που δεν έχει δει παιδοβιαστές, καταχραστές εκατομμυρίων, παράνομες παρακολουθήσεις με ιδιωτικά κατασκοπευτικά λογισμικά, αδιευκρίνιστα ποσά σε λογαριασμούς υπουργών και γενικότερα ρεμούλα σε βαθμό κακουργηματικό, αλλά καταδίκασε με την βαρύτερη δυνατή ποινή ένα πλημμέλημα, 40 μέρες πριν τις εκλογές! Με ταυτόχρονη υπόσχεση πως το απόστημα αυτό, θα σπάσει, ο κόσμος να χαλάσει.

Πράγμα το οποίο έχει και βαρύ πολιτικό πρόσημο, εκτός από επικοινωνιακή ισχύ. "Δικαιοσύνη παντού" με παραδικαστικό να κάνει ο,τι γουστάρει, δεν παίζει.

Αντ’ αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα ρεσιτάλ παραλογισμού σέβονται, αλλά δεν αποδέχονται (!!!) την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και καταφεύγουν σε ξύλινες αοριστολογίες για προσφυγή σε κάποια λαϊκή ετυμηγορία, προς τέρψιν του στενού κομματικού πυρήνα και μόνο.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ταφόπλακα στις όποιες πιθανότητες είχε να διεκδικήσει κάτι από τις εκλογές που έρχονται. Και δεν την έβαλε η καταδίκη του Παππά, αλλά η διαχείρισή της από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές. Και αυτή τη φορά δεν φταίει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αυτή τη φορά, φταίει το ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

ΥΓ1: Η πολιτική ασφαλώς, προηγείται της επικοινωνίας. Αδυνατώ να αντιληφθώ όμως πώς ένας πολιτικός οργανισμός που δεν επιδιώκει να απευθυνθεί επικοινωνιακά στην κοινωνία, θα καταφέρει να αφουγκραστεί τις ανάγκες της, για να μπορέσει να την υπηρετήσει. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, δεν είναι αυτό βαθιά προβληματικό;

ΥΓ2: Ένας σοβαρός και οργανωμένος πολιτικός οργανισμός, εν αναμονή της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, θα είχε από μέρες έτοιμες 2 ανακοινώσεις. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση ήρθε περίπου 2 ώρες μετά την ανακοίνωσή της, τόσο χρειάστηκε για να συνέλθει. Στο ρινγκ, αν μια γροθιά σε σαστίσει και αργήσεις να συνέλθεις, η επόμενη συνήθως σε ρίχνει μπρούμυτα. Και η πολιτική, είναι ρινγκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις