Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ο ελληνικός προορισμός "έκπληξη" που προτάθηκε από τους New York Times για το 2023

Ο ελληνικός προορισμός "έκπληξη&quo...

Σε λίστα με 52 μέρη

Οι New York Times δημοσίευσαν μια λίστα με 52 μέρη για ταξίδια για το 2023, διαλέγοντας προορισμούς που φημίζονται για την κουζίνα τους, την κουλτούρα τους ή τη φυσική ομορφιά τους.

Στην 39η θέση έρχεται ένας ελληνικός προορισμός, που έκανε την "έκπληξη".

Στη λίστα αυτή, φιγουράρουν λοιπόν τα Μέθανα, όντας μάλιστα ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που προτάθηκε, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον επιλογή.

 Τα Μέθανα είναι φυσικά γνωστά για το ηφαιστειακό τους έδαφος, τη φιλοξενία τους αλλά και την ευεργετική ιδιότητα των ιαματικών νερών τους.
Τα κριτήρια λοιπόν που αξιολογήθηκαν είναι τα παρακάτω:
α) Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων, αποτέλεσμα της έντονης ηφαιστειακής δράσης, είναι ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά του ανθρώπου. Τρεις λοιπόν εντελώς διαφορετικές πηγές βρίσκονται στα Μέθανα, εύκολα προσβάσιμες για τον επισκέπτη.
 Αρχικά η φημισμένη θειούχα πηγή στον μικρό κόλπο δίπλα από το παλαιό κτίριο των λουτρών που χύνεται στη θάλασσα δίνοντας μια ιδιαίτερη γαλακτερή όψη στο νερό, καθώς και η πηγή του Αγίου Νικολάου, που γεμίζει με ζεστό νερό μια γούρνα δίπλα στη θάλασσα βόρεια της λουτρόπολης.

Και τέλος τα πρόσφατα ανακαινισμένα ανθρακούχα λουτρά του Παυσανία, κοντά στον μικρό οικισμό του Αγίου Νικολάου στα βορειοανατολικά της χερσονήσου, με την λιλιπούτεια προσεγμένη πισίνα και τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life