Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός στην Τουρκία: Ισοπεδώθηκε η αγορά της Αντιόχειας - Το βίντεο «πριν» και «μετά»

Σεισμός στην Τουρκία: Ισοπεδώθηκε η αγορ...

Έγινε viral

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απεικονίζει την κεντρική αγορά της Αντιόχειας, πριν και μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, σε παράλληλη εικόνα.

Πρόκειται για ένα βίντεο 41 δευτερολέπτων, όπου αυτός που τραβάει το βίντεο περπατάει την ίδια διαδρομή στην κεντρική αγορά της Αντιόχειας, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας. Εκεί όπου η αγορά έσφυζε από ζωή, τώρα έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο χώρο συντριμμιών και ερειπωμένων κτηρίων μετά τον ισχυρό σεισμό.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αντιόχεια, που δείχνουν πώς άλλαξαν όλα μέσα σε μια στιγμή, αυτή που «χτύπησε» ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ και άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς συνολικά στην Τουρκία και τη Συρία.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με την αγορά της Αντιόχειας πριν και μετά:

Υπενθυμίζεται ότι στην Αντιόχεια εντοπίστηκε νεκρό και το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοείτο τις προηγούμενες ημέρες, λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό. Ο Γιάννης Αντύπας και η σύζυγός του Νίντα έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια.

Προφανώς, δεν έχει καταστραφεί μόνο η αγορά της Αντιόχειας. καθώς δεκάδες οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν ολοσχερώς. Όπως φαίνεται και στις εικόνες του newsit.gr, το μέγεθος της καταστροφής είναι ανυπολόγιστο τόσο για τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν όσο και για τις υποδομές που καταστράφηκαν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς – αυτούς κυβερνητικού αξιωματούχου – το κόστος του σεισμού θα ξεπεράσει τα 50 δισ. δολάρια. Η Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων στην Τουρκία ωστόσο ανεβάζει αυτό το ποσό στα 84 δισ.!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις