Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβρασμός στο Σαραβάλι: «Ζητήσαμε από το Δασαρχείο άδεια για αναδάσωση και μας είπαν ότι τα δέντρα θα φυτρώσουν μόνα τους»

Αναβρασμός στο Σαραβάλι: «Ζητήσαμε από τ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι γίνεται με την παράνομη υλοτομία

Προβληματισμός  επικρατεί στους κατοίκους του Σαραβαλίου σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δάσος Κεφαλόβρυσου, το οποίο είναι ένας από τους ωραιότερους πνεύμονες πρασίνου για την περιοχή αλλά και για την πόλη.

Μετά από «μάχη» που έδωσαν, κοινότητες της περιοχής και σύλλογοι, καταφέρνοντας να σώσουν, προς το παρόν, 38 πεύκα και 11 κυπαρίσσια,  που το δασαρχείο ήθελε να κόψει αλλά όπως φαίνεται έρχονται αντιμέτωποι με νέα προβλήματα.

«Στην περιοχή υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη υλοτομία και από το δασαρχείο δεν επιτρέπεται η αναδάσωσή του δάσους» λέει στο thebest.gr αναφερόμενος στα δυο νέα προβλήματα o πρόεδρος του Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου Γιάννης Στεφανόπουλος.

Σε ό, τι αφορά την αναδάσωση, που έχει ζητήσει να κάνει ο σύλλογος, εξηγεί: «Σαν Φιλοδασικός Σύλλογος ζητήσαμε από το Δασαρχείο να κάνουμε αναδάσωση και μας απάντησαν αρνητικά λέγοντάς μας ότι με βάση τις μελέτες που έχουν κάνει, τα δέντρα θα φυτρώσουν από μόνα τους. Μετά τη φωτιά που ξέσπασε όμως πριν 6 χρόνια τα φυτά δεν φύτρωσαν. Πότε θα φυτρώσουν;»

Μιλώντας για την παράνομη υλοτομία στο δάσος, κάτι που αποτελεί πληγή και για αυτή την περιοχή,  ο κ. Στεφανόπουλος λέει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη υλοτομία και δεν βλέπουμε καμία ενέργεια του Δασαρχείου. Αντί να περιοριστεί το φαινόμενο, επεκτείνεται και μιλάμε για όλη την περιοχή δηλαδή από το Κεφαλόβρυσο μέχρι και τον Ομπλό. Δεν υπάρχει έλεγχος και αντί να αυξάνονται τα δέντρα που αυτό θα γίνονταν αν μας άφηναν να φυτέψουμε δέντρα, αυτά λόγω της παράνομης υλοτομίας ελαττώνονται συνεχώς». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις