Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάπλαση Άνω πόλης- Πάτρα: Αναβρασμός στους καταστηματάρχες- Σκάψανε έξω από τα μαγαζιά- Λάσπες και χώματα στις εισόδους

Ανάπλαση Άνω πόλης- Πάτρα: Αναβρασμός στ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η μείωση στην εμπορική τους δυναμική

Έντονος είναι ο προβληματισμός των καταστηματαρχών Eστίασης στην Άνω πόλη.

Ο λόγος; Η ανάπλαση της περιοχής που τείνει να τους κλείσει τα μαγαζιά μετά και το γκρέμισμα των πεζοδρομίων όπου έβγαζαν τα τραπεζοκαθίσματά τους. Επίσης, έχει δυσκολέψει η πρόσβαση των πελατών τους, εντός των καταστημάτων καθώς μπροστά στις εισόδους υπάρχουν πια χώματα και λάσπες από το σκάψιμο, γεγονός που έχει μειώσει την εμπορική τους δυναμική.

Καταστηματάρχης εστίασης στην Άνω πόλη, μιλώντας στο thebest.gr, τονίζει: «Τα έχουν γκρεμίσει όλα και δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για τον χρόνο που θα ολοκληρωθούν τα έργα μπροστά από τα καταστήματά μας. Μάθαμε, ότι κάνουν διαπλάτυνση του δρόμου για να κάνουν πάρκινγκ, δηλαδή μου πήραν το μισό μαγαζί για να γίνει πάρκινγκ. Όπως φυσικά και σε όλα τα μαγαζιά».

Για το αν είχαν ενημερωθεί πριν ξεκινήσει το «ξήλωμα» των πεζοδρομίων, μας λέει: «Είχαμε ενημέρωση αλλά διαφορετική από αυτό που έγινε.  Δηλαδή μας είχαν πει ότι θα μας πάρουν ένα μέτρο και το υπόλοιπο θα γίνει πεζόδρομος και τώρα έχουν «ξηλώσει» δυο μέτρα και έχει μείνει μετά βίας ένα μέτρο για πεζόδρομος, εντελώς ανάποδα δηλαδή απ’ ότι μας είχαν πει».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που καλούνται οι μαγαζάτορες να αντιμετωπίσουν, λέει: «Αυτή τη στιγμή, έχω στο κατάστημά μου, έξι οικογένειες που δουλεύουν και αν προσθέσω τις υποχρεώσεις που έχω προς το Δήμο και το δημόσιο που από αυτά δεν μπορώ να «παγώσω» τίποτα και πρέπει να πληρώσω, εύκολα καταλαβαίνει κανείς την δυσμενή θέση στην οποία μας έχει φέρει αυτή η κίνηση. Ευελπιστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι, που ως επί το πλείστον εργαζόμαστε στους εξωτερικούς χώρους, η ανάπλαση θα έχει τελειώσει αλλά σίγουρα ο χώρος θα είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που είχαμε τον προηγούμενο καιρό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις