Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Market Pass: Ποιοι θα πάρουν διπλή ενίσχυση τον Μάρτιο

Market Pass: Ποιοι θα πάρουν διπλή ενίσχ...

Πότε θα γίνουν αιτήσεις

Ανατροπή για το Market Pass: Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις από την 1η Φεβρουαρίου, τα τελευταία νέα είναι ότι αυτή ενδέχεται να ανοίξει στα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Πάντως, οι πληρωμές στους δικαιούχους του Market Pass θα γίνουν τον Μάρτιο και θα ενσωματωθούν «διπλές» ή και «τριπλές» δόσεις της ενίσχυσης. «Καίγονται» όσοι διαθέτουν όχημα υψηλού κυβισμού, καθώς αποκλείονται από το market pass.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ, το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα σε:

Παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ
Κρεοπωλεία
Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
Αρτοποιεία
Διάφορα καταστήματα τροφίμων
Τις διατάξεις υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ορίστηκε στα 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, και ως 1.000 ευρώ αγορές.

Θα δοθεί χωρίς την υποχρέωση αγορών
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης χωρίς την υποχρέωση αγορών θα δίνονται τα χρήματα του Market Pass.

Δηλαδή όσοι επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό δεν θα είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσουν σε καταστήματα τροφίμων αλλά θα μπορούν να διαθέσουν το εκάστοτε ποσό όπου επιθυμούν.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο. Σημειώνεται ότι οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

Οι άγαμοι για να πάρουν την ενίσχυση θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ.

Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ. Έγγαμος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 29.000 ευρώ. Έγγαμος με 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 34.000 ευρώ. Έγγαμος με 3 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 39.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία οι άγαμοι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές έως 400.000 ευρώ.

Παραδείγματα ενίσχυσης:
Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηνιαία ενίσχυση.
Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι για το Market Pass
Οι δικαιούχοι θα επιλέξουν αν θα πληρωθούν το βοήθημα Market Pass σε άυλη κάρτα ή με απευθείας πίστωση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Η πλέον πρόσφατη πληροφορία αναφέρει πως η ειδική εφαρμογή Market Pass στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα ανοίξει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου. Εναλλακτικά μπορούν να κάνουν αίτηση σε ΚΕΠ, ακόμα και με εξουσιοδότηση για άλλο πρόσωπο.

Ωστόσο:

Όσοι υποβάλουν αίτηση Φεβρουάριο, έχουν περιθώριο να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
Όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.
Μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής (ΙΒΑΝ αντί κάρτας κλπ)
Αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την Τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός για όλους: Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου η τρίτη κλήρωση

Πάτρα-Νίκος Ξανθόπουλος: Tα Αραχωβίτικα και η φυλάκιση στην Εγλυκάδα, την εποχή της Kατοχής

Δυτική Ελλάδα: Ο μικρός Δημήτρης παλεύει με τον καρκίνο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις